Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre pentru aprobarea "Regulamentului de interventie - reabilitarea fatadelor pentru cresterea calitalii arhitectural - ambientale a cladirilor, in municipiul Bucuresti"
Comentarii
oprescu 2013-05-13 08:27:35
O sa instalam unitatile de aer conditionat pe fatada primariei capitalei si asa este foarte frig in Bucuresti. Voi daca aveti vila va doare in cot de noi sau cine stie ce interese aveti cu firmele voastre
Cornelia Ceianu 2013-05-13 09:05:56
Propuneti interzicerea montarii aparatelor de aer conditionat pe fatadele catre strada, fara o solutie alternativa pentru climatizarea, pe timp de canicula a apartamentelor care au o expunere unica spre strada. Atenuarea efectelor caniculei cu protectia sanatatii si vietii este o preocuparea europeana in atentia DG SANCO si a Centrului European de Control al Bolilor (ECDC), obligatie asumata de guvern, nu doar fata de foruri europene ci si de nivel global, prin constituirea Comisiei interministeriale pt schimbari climatice, ce functioneaza pe langa Min mediului. Nu puteti lua astfel de hotarari fara a facilita solutii alternative de atenuare a efectelor caniculei, fara a consulta expertii din Ministerul Sanatatii si ai Min. Mediului, fara a avea o viziune pe termen mediu privind schimbarea climatica in aceasta zona. Va spun aceasta ca expert participant la Meetingurile pe tema incalzirii globale organizate de European Center for Disease Control. Nu avem in acest oras o strategie coerenta pentru a atenua schimbarile climatice ce vor urma in urmatorii 20-30 de ani. E bine ca sunt termo-izolate cladirile, dar este foarte rau ca s-au construit parcari pe spatii verzi in jurul cladirilor din cartiere, nu de tip ecologic, ci cu betonarea compacta a solului. De asemenea este bine si frumos sa fie fatadele cladirilor degajate de aceste aparate , dar nu cu pretul sanatatii/vietii oamenilor care locuiesc in ele. Constat ca , la o primarie mare ca cea a capitalei, aflata in imediata apropiere a institutiilor care pot oferi expertiza, se iau hotarari al caror impact nu este evaluat de catre expertii pe domeniu.
emi 2013-05-13 14:52:25
Exceptional proiect! Sper sa fie aprobat, sa nu mai vedem case roz mov, aparate de A/C pe cladirile vechi, si cablurile acelea care fac orice fel de fotografie extrem de greu de realizat. In sfarsit am un motiv sincer sa aplaud PMB! Felicitari celor care au conceput si pus in aplicare acest proiect. Poate o sa arate si orasul asta mai civilizat.
Poate acum o sa rezolvati si problema urbanismului haotic de peste tot. Obligati-i pe cei ce construiesc case sa lase loc de trotuar sa planteze pomi samd, pentru o calitate a vietii mai inalta pentru toti locuitorii orasului.
Cornel Eftimie 2013-05-13 14:53:39
Cand vorbiti de interzicerea montarii aparatelor de aer conditionat pe fatade va referiti doar la blocurile de pe bulevardele mentionate?
Oricum, trebuie propusa o alternativa. De exmplu sa se studieze planul blocului si sa se propuna o solutie estetica. De exemplu, sa se monteze la toate apartamentele aliniat, in dreptul bucatariei, la o anumite inaltime fata de podea. Atunci aspectul blocului nu va fi inrautatit. Intr-adevar, sunt urate blocurile in care care aparatele sunt montate aleatoriu.
Angela 2013-05-13 15:06:50
Intai sa se asigure infrastructura si aceasta sa fie operationala si apoi sa se emita astfel de pretenii.
Adrian Olaru 2013-05-13 16:18:19
Interdictii sunt usor de dat. Poate oferiti si solutii. Acele aparate nu au fost montate dintr-un moft, ci dintr-o necesitate. Oamenii nu au investit niste sume de bani pentru ca nu aveau ce face cu ei. Cu aparatele deja existente ce se intampla? Apoi, ar trebui sa definiti mai bine notiunea de "strada". Una este un mare bulevard, alta este o alee laturalnica care se infunda.
Mai degraba ati putea stabili o pozitie de instalare, care sa duca la un aspect uniform, nu alandala, fiecare cum ii trazneste prin cap.
De asemenea, as dori sa vedem un plan coerent de marire a suprafetei de spatii verzi din interiorul orasului, nu desfiintarea parcurilor existente, pentru a fi transformate in zone de blocuri sau mall-uri, cum se preconizeaza, de exemplu, cu o portiune din parcul Titan (I.O.R.).
seby 2013-05-13 16:32:31
Va rog pentru racoare in Bucuresti plantati arbori pe marginea strazilor inclusiv in cartierele cu case pe pamant.Prevedeti ceva in acest sens in prezentul regulament
seby 2013-05-13 16:38:47
Faceti ceva cu centrul istoric ca arata groaznic.Domnule primar amenajarea arata deplorabil .Ati folosit cele mai ieftine materiale, stalpii de iluminat sunt groaznici ,numai a epoca nu arata .Nu ati prevazut nici un copac nici un spatiu verde .Pacat ,ati folosit prea multi bani si timp din viata noastra
Cristian 2013-05-13 18:13:29
Constatăm că, în loc să identificaţi soluţii viabile,practice,economice şi fezabile,care să îmbine utilitatea cu estetica urbană,vă ţineţi în continuare numai de rezolvări ce parcă ar fi cu dedicaţie,pentru firmele şi societăţile pe care probabil intenţionaţi să le sprijiniţi şi favorizaţi şi nicidecum în favoarea cetăţeanului...TREZIŢI-VĂ ŞI AMINTIŢI-VĂ CĂ SUNTEŢI ÎN SLUJBA CETĂŢENILOR ŞI NU INVERS...URBEA DECIDE CEEA CE DOREŞTE ŞI ÎI ESTE UTIL,ÎN CONTEXTUL SOCIAL ŞI ISTORIC DAT...IAR POLITICUL TREBUIE SĂ REPREZINTE ACEASTĂ VOINŢĂ,ŞI NU INVERS...TERMINAŢI CU ACESTE RESTRICŢII TOTALE ABERANTE...NU MAI PUTEŢI VOI DE ESTETICA ORAŞULUI ŞI EVENTUALELE DAUNE PROVOCATE DE DESPRINDERTEA ŞI CĂDEREA UNUI APARAT SAU ANTENĂ...LA FEL VĂ PASĂ ŞI LA FURTUNI CÎND CAD COPACII PE PIETONI SAU MAŞINI?...IN SECTORUL 3 A INCEPUT BORDURIADA NOULUI NEGOIŢĂ...ACEEAŞI HOŢIE,CU ALTĂ PĂLĂRIE...IAR BD. LIVIU REBREANU ESTE DE DOI ANI DISTRUS DE VOI,IAR NOI NE DISTRUGEM AUTOTURISMELE,CONDUCĂTORII LUI PESTE DE PRIMARII (DE SECTOR SAU CAPITALĂ)...EVENTUAL INTERZICEŢI INSTALAREA DE APARATE DE AER/ANTENE DEASUPRA ZONELOR CU DESTINAŢIE PIETONALĂ (TROTUARE) SAU PENTRU CIRCULAŢIA AUTO (STRĂZI),NU ŞI ÎN RESTUL CAZURILOR...ŞI MAI STRÎNGEŢI ODATĂ ŞI JAVRELE DIN SECTORUL 3,CĂCI IAR NI SE DUCE VESTEA ÎN LUME CĂ SUNTEM O CAPITALĂ ÎN CARE MOR OAMENII MUŞCAŢI DE CÂINI...DEOCAMDATĂ OAMENII PLĂTESC IMPOZITE ŞI NU CÂINII SAU AŢI REZOLVAT PROBLEMELE BĂTRÂNILOR ŞI COPIILOR CE N-AU UNDE LOCUI?
Dragos 2013-05-13 18:32:23
Ar fi foarte bine sa se interzica montarea aparatelor de aer conditionat pe fatadele cladirilor. In alte tari nu vezi aparate de aer conditionat pe fatadele cladirilor, ca la noi. Aparatele sunt ascunse prin diverse metode sau se recurge la alte solutii tehnice care nu presupun astfel de unitati exterioare. La altii de ce se poate si la noi nu? La fel si pentru antenele de satelit. Pacat ca proiectul nu regulament nu are prevederi care sa interzica si inchiderea balcoanelor, lucru care de asemenea se intampla in toate tarile europene. Nu mai sariti atat ca ce face Primaria, ce masuri aiurea propune. Daca tot zicem ca suntem un oras european, sa fim si in privinta acestor aspecte. Precizez ca si eu am in prezent un aparat de aer conditionat montat pe fatada blocului, dar daca s-ar aproba un astfel de regulament, as incerca sa il aplic si ar fi bine sa il respecte toata lumea.
Dragos 2013-05-13 18:33:33
Ar fi foarte bine sa se interzica montarea aparatelor de aer conditionat pe fatadele cladirilor. In alte tari nu vezi aparate de aer conditionat pe fatadele cladirilor, ca la noi. Aparatele sunt ascunse prin diverse metode sau se recurge la alte solutii tehnice care nu presupun astfel de unitati exterioare. La altii de ce se poate si la noi nu? La fel si pentru antenele de satelit. Pacat ca proiectul nu regulament nu are prevederi care sa interzica si inchiderea balcoanelor, lucru care de asemenea se intampla in toate tarile europene. Nu mai sariti atat ca ce face Primaria, ce masuri aiurea propune. Daca tot zicem ca suntem un oras european, sa fim si in privinta acestor aspecte. Precizez ca si eu am in prezent un aparat de aer conditionat montat pe fatada blocului, dar daca s-ar aproba un astfel de regulament, as incerca sa il aplic si ar fi bine sa il respecte toata lumea.
Cristian 2013-05-13 18:50:53
De ce nu mi-aţi postat mesajul?Sau nu vă conveneau obiectţiile şi semnalările...Interziceţi montarea de aparate de aer/antene numai deasupra zonelor destinate circulaţiei pietonale (trotuare şi alei,indiferent de lăţime) sau auto (de asemenea indiferent de rang),nu şi acolo unde nu există riscul producerii de accidente urmare a desprinderii...Altfel, cel puţin în cazul interdicţiei privind antenele,ÎNSEAMNĂ CĂ INTENŢIONAŢI SĂ FAVORIZAŢI FURNIZORII DE SERVICII TV PRIN CABLU...În rest, aţi terminat cu problemele bucureştenilor,cel puţin din Sectorul 3:a început BORDURIADA NOULUI negoiţă (nu merită să-i scriu numele cu majuscule);bd. Liviu Rebreanu l-aţi distrus DE DOI ANI şi NE-ŢI DISTRUS ŞI AUTOTURISMELE,dotore;CÂINII AU RĂMAS ÎN CONTINUARE şi iar se va duce vestea în lume că mor oameni muşcaţi de patrupedele sălbăticite în Micul Paris - aţi rezolvat problemele bucureştenilor,bătrânii şi copiii fără adăpost au rezolvate situaţiile...NU UITAŢI TOTUŞI CĂ OAMENII PLĂTESC IMPOZITE ŞI NU CÂINII...PS:nu am taine cu băse şi sunt fost posesor de câini...ŞI VREAU CARE CEI ALEŞI SĂ NE REPREZINTE INTERESELE,CĂCI SUNT ÎN SLUJBA CETĂŢENILOR ŞI NU INVERS...INTERESELE PE CARE LE ARE URBEA LA UN MOMENT, ISTORIC ŞI SOCIAL, DAT...ŞI NU INTERESELE MESCHINE,ALE LOR SAU ALTORA...
wolfallo 2013-05-13 19:57:27
Cu tot respectul
Cred ca trebuie rezovate altele:
1. cainii vagabonzi
2. rahatul da cainii de pe strazi
3. strazile pe unde mergem
4. presiunea apei calde la etajele superiore
Daca Consilieri nostri merg cu capul pe sus si ii deranjeaza aceste aparate
NOI SARACII MERGEM si privim pe jos
Incercati sa va faceti utili pentru cetateni
nenea Iancu 2013-05-13 20:50:33
RUSINE! RUSINE! RUSINE!
Domnul Arhitect Sef a dormit cand s-au autorizat construirea de colosi langa monumente de arhitectura (Catedrala Catolica Sf. Ioan, Biserica Armeneasca; Cladirea CEC de pe Calea Victoriei , etc.)?
Sau trebuie pensionarii din Centru sa dea spaga si ei ca sa vada domnu arhitect lucrurile?
Prima care trebuie sa plateasca amenda este Primaria Sector 5 al carui sediu arata oribil.
D.p.v. tehnic, solutia propusa cu mutarea antenelor si aparatelor de aer conditionat este imposibil de realizat.
nenea Iancu 2013-05-13 21:05:36
JOS CENZURA! mAI RAU CA PE VREMEA DICTATORULUI. RUSINE SA VA FIE!
Nitipir Dorel Dinu 2013-05-13 23:19:04
E o propunere foarte bine venita, din punctul meu de vedere. Din pacate pina acum nu s-au aplicat deloc regulamentele existente care nu ar fi permis degradarea fatadelor prin tot felul de interventii neautorizare (in ordine: instalari de unitati de aer conditiont, antene de satelit, termoizolatii individuale, ferestre termopan, etc).
Ce putem face daca vrem totusi racoare in apartamente? Unitatea de aer conditionat se poate monta in balcon, doua unitati se pot inlocui cu una singura dublu circuit sau in cazuri extreme se poate construi o instalatie centralizata. Se poate recurge la solutia veche cu ventilatoare de plafon.
Blocurile comuniste au fost construite de la bun inceput fara a tine cont de realitatile climatice de la noi. Casa traditionala avea acoperisul prelungit peste prispa orientata spre sud si astfel peretii erau protejati in timpul zile de vara. Blocurile noastre au peretii expusi tot timpul la soare. Am putea incerca, la extrem, sa construim niste "cozoroace" de 1,5m deasupra fiercarui apartament de la etajele superioare. De asemenea, un acoperis de tigla sau un strat vegetal ar putea feri betonul terasei de incalzire excesiva.
Ceva trebuie facut pentru a curata orasul. Daca va uitati la poze nu mai vechi de 10 ani o sa fiti uimiti sa descoperiti ce "curate" erau fatadele, fara reclame si conditionate.
Poluarea vizuala zic eu e la fel de grava ca si cea "chimica". Spre exemplu, in clipa in care au disparut cablurile aeriene de pe Bd. Dimitrie Pompei am avut senzatia ca pot respira mai usor. Vedeam iar cerul. Acum trec cu mai multa placere pe acolo, in drum spre serviciu.
Nitipir Dorel Dinu 2013-05-13 23:20:06
E o propunere foarte bine venita, din punctul meu de vedere. Din pacate pina acum nu s-au aplicat deloc regulamentele existente care nu ar fi permis degradarea fatadelor prin tot felul de interventii neautorizare (in ordine: instalari de unitati de aer conditiont, antene de satelit, termoizolatii individuale, ferestre termopan, etc).
Ce putem face daca vrem totusi racoare in apartamente? Unitatea de aer conditionat se poate monta in balcon, doua unitati se pot inlocui cu una singura dublu circuit sau in cazuri extreme se poate construi o instalatie centralizata. Se poate recurge la solutia veche cu ventilatoare de plafon.
Blocurile comuniste au fost construite de la bun inceput fara a tine cont de realitatile climatice de la noi. Casa traditionala avea acoperisul prelungit peste prispa orientata spre sud si astfel peretii erau protejati in timpul zile de vara. Blocurile noastre au peretii expusi tot timpul la soare. Am putea incerca, la extrem, sa construim niste "cozoroace" de 1,5m deasupra fiercarui apartament de la etajele superioare. De asemenea, un acoperis de tigla sau un strat vegetal ar putea feri betonul terasei de incalzire excesiva.
Ceva trebuie facut pentru a curata orasul. Daca va uitati la poze nu mai vechi de 10 ani o sa fiti uimiti sa descoperiti ce "curate" erau fatadele, fara reclame si conditionate.
Poluarea vizuala zic eu e la fel de grava ca si cea "chimica". Spre exemplu, in clipa in care au disparut cablurile aeriene de pe Bd. Dimitrie Pompei am avut senzatia ca pot respira mai usor. Vedeam iar cerul. Acum trec cu mai multa placere pe acolo, in drum spre serviciu.
Nitipir Dorel Dinu 2013-05-13 23:21:16
E o propunere foarte bine venita, din punctul meu de vedere. Din pacate pina acum nu s-au aplicat deloc regulamentele existente care nu ar fi permis degradarea fatadelor prin tot felul de interventii neautorizare (in ordine: instalari de unitati de aer conditiont, antene de satelit, termoizolatii individuale, ferestre termopan, etc).
Ce putem face daca vrem totusi racoare in apartamente? Unitatea de aer conditionat se poate monta in balcon, doua unitati se pot inlocui cu una singura dublu circuit sau in cazuri extreme se poate construi o instalatie centralizata. Se poate recurge la solutia veche cu ventilatoare de plafon.
Blocurile comuniste au fost construite de la bun inceput fara a tine cont de realitatile climatice de la noi. Casa traditionala avea acoperisul prelungit peste prispa orientata spre sud si astfel peretii erau protejati in timpul zile de vara. Blocurile noastre au peretii expusi tot timpul la soare. Am putea incerca, la extrem, sa construim niste "cozoroace" de 1,5m deasupra fiercarui apartament de la etajele superioare. De asemenea, un acoperis de tigla sau un strat vegetal ar putea feri betonul terasei de incalzire excesiva.
Ceva trebuie facut pentru a curata orasul. Daca va uitati la poze nu mai vechi de 10 ani o sa fiti uimiti sa descoperiti ce "curate" erau fatadele, fara reclame si conditionate.
Poluarea vizuala zic eu e la fel de grava ca si cea "chimica". Spre exemplu, in clipa in care au disparut cablurile aeriene de pe Bd. Dimitrie Pompei am avut senzatia ca pot respira mai usor. Vedeam iar cerul. Acum trec cu mai multa placere pe acolo, in drum spre serviciu.
Nitipir Dorel Dinu 2013-05-13 23:22:17
E o propunere foarte bine venita, din punctul meu de vedere. Din pacate pina acum nu s-au aplicat deloc regulamentele existente care nu ar fi permis degradarea fatadelor prin tot felul de interventii neautorizare (in ordine: instalari de unitati de aer conditiont, antene de satelit, termoizolatii individuale, ferestre termopan, etc).
Ce putem face daca vrem totusi racoare in apartamente? Unitatea de aer conditionat se poate monta in balcon, doua unitati se pot inlocui cu una singura dublu circuit sau in cazuri extreme se poate construi o instalatie centralizata. Se poate recurge la solutia veche cu ventilatoare de plafon.
Blocurile comuniste au fost construite de la bun inceput fara a tine cont de realitatile climatice de la noi. Casa traditionala avea acoperisul prelungit peste prispa orientata spre sud si astfel peretii erau protejati in timpul zile de vara. Blocurile noastre au peretii expusi tot timpul la soare. Am putea incerca, la extrem, sa construim niste "cozoroace" de 1,5m deasupra fiercarui apartament de la etajele superioare. De asemenea, un acoperis de tigla sau un strat vegetal ar putea feri betonul terasei de incalzire excesiva.
Ceva trebuie facut pentru a curata orasul. Daca va uitati la poze nu mai vechi de 10 ani o sa fiti uimiti sa descoperiti ce "curate" erau fatadele, fara reclame si conditionate.
Poluarea vizuala zic eu e la fel de grava ca si cea "chimica". Spre exemplu, in clipa in care au disparut cablurile aeriene de pe Bd. Dimitrie Pompei am avut senzatia ca pot respira mai usor. Vedeam iar cerul. Acum trec cu mai multa placere pe acolo, in drum spre serviciu.
Dinu Dorel 2013-05-13 23:27:35
E o propunere foarte bine venita, din punctul meu de vedere. Din pacate pina acum nu s-au aplicat deloc regulamentele existente care nu ar fi permis degradarea fatadelor prin tot felul de interventii neautorizare (instalari de unitati de aer conditiont, antene de satelit, termoizolatii individuale, reclame, etc).
Ce putem face daca vrem totusi racoare in apartamente? Unitatea de aer conditionat se poate monta in balcon, doua unitati se pot inlocui cu una singura dublu circuit sau in cazuri extreme se poate construi o instalatie centralizata. Se poate recurge si la solutia veche cu ventilatoare de plafon.
Blocurile comuniste au fost construite de la bun inceput fara a tine cont de realitatile climatice de la noi. Casa traditionala avea acoperisul prelungit peste prispa orientata spre sud si astfel peretii erau protejati in timpul zile de vara. Blocurile noastre au peretii expusi tot timpul la soare. Am putea incerca, la extrem, sa construim niste "cozoroace" de 1,5m deasupra fiecarui apartament de la etajele superioare. De asemenea, un acoperis de tigla sau un strat vegetal ar putea feri betonul terasei de incalzire excesiva.
Poluarea vizuala zic eu e la fel de grava ca si cea "chimica". Spre exemplu, in clipa in care au disparut cablurile aeriene de pe Bd. Dimitrie Pompei am avut senzatia ca pot respira mai usor. Vedeam iar cerul. Acum trec cu mai multa placere pe acolo, in drum spre serviciu.
Dinu Dorel 2013-05-13 23:27:51
E o propunere foarte bine venita, din punctul meu de vedere. Din pacate pina acum nu s-au aplicat deloc regulamentele existente care nu ar fi permis degradarea fatadelor prin tot felul de interventii neautorizare (instalari de unitati de aer conditiont, antene de satelit, termoizolatii individuale, reclame, etc).
Ce putem face daca vrem totusi racoare in apartamente? Unitatea de aer conditionat se poate monta in balcon, doua unitati se pot inlocui cu una singura dublu circuit sau in cazuri extreme se poate construi o instalatie centralizata. Se poate recurge si la solutia veche cu ventilatoare de plafon.
Blocurile comuniste au fost construite de la bun inceput fara a tine cont de realitatile climatice de la noi. Casa traditionala avea acoperisul prelungit peste prispa orientata spre sud si astfel peretii erau protejati in timpul zile de vara. Blocurile noastre au peretii expusi tot timpul la soare. Am putea incerca, la extrem, sa construim niste "cozoroace" de 1,5m deasupra fiecarui apartament de la etajele superioare. De asemenea, un acoperis de tigla sau un strat vegetal ar putea feri betonul terasei de incalzire excesiva.
Poluarea vizuala zic eu e la fel de grava ca si cea "chimica". Spre exemplu, in clipa in care au disparut cablurile aeriene de pe Bd. Dimitrie Pompei am avut senzatia ca pot respira mai usor. Vedeam iar cerul. Acum trec cu mai multa placere pe acolo, in drum spre serviciu.
Dorel Dinu 2013-05-13 23:29:24
Ce putem face daca vrem totusi racoare in apartamente? Unitatea de aer conditionat se poate monta in balcon, doua unitati se pot inlocui cu una singura dublu circuit sau in cazuri extreme se poate construi o instalatie centralizata. Se poate recurge si la solutia veche cu ventilatoare de plafon. Am putea incerca, la extrem, sa construim niste "cozoroace" de 1,5m deasupra fiecarui apartament de la etajele superioare. De asemenea, un acoperis de tigla sau un strat vegetal ar putea feri betonul terasei de incalzire excesiva.
Poluarea vizuala zic eu e la fel de grava ca si cea "chimica". Spre exemplu, in clipa in care au disparut cablurile aeriene de pe Bd. Dimitrie Pompei am avut senzatia ca pot respira mai usor. Vedeam iar cerul. Acum trec cu mai multa placere pe acolo, in drum spre serviciu.
Dinu Dorel 2013-05-13 23:30:06
Ce putem face daca vrem totusi racoare in apartamente? Unitatea de aer conditionat se poate monta in balcon, doua unitati se pot inlocui cu una singura dublu circuit sau in cazuri extreme se poate construi o instalatie centralizata. Se poate recurge si la solutia veche cu ventilatoare de plafon. Am putea incerca, la extrem, sa construim niste "cozoroace" de 1,5m deasupra fiecarui apartament de la etajele superioare. De asemenea, un acoperis de tigla sau un strat vegetal ar putea feri betonul terasei de incalzire excesiva.
Poluarea vizuala zic eu e la fel de grava ca si cea "chimica". Spre exemplu, in clipa in care au disparut cablurile aeriene de pe Bd. Dimitrie Pompei am avut senzatia ca pot respira mai usor. Vedeam iar cerul. Acum trec cu mai multa placere pe acolo, in drum spre serviciu.
Cornel 2013-05-14 09:29:02
Cei care au avut ocazia sa iasa din cartierul lor si sa treaca granita, poate ca au observat in marile capitale ale Europei ca nu prea exista pe fatadele cladirilor aparate de aer conditionat, antene satelit sau firme luminoase.
Desigur ca era mult mai frumos daca inca din 1990 se gandea cineva si la arhitectura orasului si nu autoriza contructii gen Cathedral Plaza. Evident ca vor sari ca arsi romanii adevarati care nu au posibilitati financiare sa le mascheze cumva sau sa mute aparatele in balcon sau in spatele blocului, dar au bani sa plateasca facturile la energie si intretinerea lor.
Nu am nicio speranta ca acest proiect va fi aprobat, asa cum nici cel care interzicea afisarea bannerelor de mari dimensiuni pe cladiri nu a trecut, dar probabil ca peste 30 de ani cand generatiile care au trait in comunism vor disparea, iar tinerii vor iesi mai mult din tara, vom avea un Bucuresti normal.
Silviu 2013-05-14 11:11:14
Nu sunt de acord cu propunerea de a demonta aparatele de aer conditionat de pe fata cladirilor.
O sa murim in case de caldura.
Poate mai sunt si ceva oameni care au probleme cardiace.
Silviu 2013-05-14 11:11:56
Nu sunt de acord cu propunerea de a demonta aparatele de aer conditionat de pe fata cladirilor.
O sa murim in case de caldura.
Poate mai sunt si ceva oameni care au probleme cardiace.
POPESCU 2013-05-14 11:20:00
Ma abtin sa fac comentariile care imi vin in minte acum. Incerc sa ma mentin in limita limbajului politicos: Stimati domni care locuiti in cartiere rezidentiale de vile : Va imaginati ca un apartament are nu stiu cate pozitii spre fatadele blocurilor astfel incat sa iti poti alege acel perete care nu este pe fatada dinspre strada ? Eu cred ca dvs. ati uitat de unde ati plecat si acum nu va mai ajunge nimeni la nivelul nasului nici cu prajina ! Cu alte cuvinte interziceti oamenilor saraci, care locuiesc in blocurile dormitor ( cum le numiti dvs ) sa isi asigure un minim de confort, acela de a se putea racori in zilele si mai ales in noptile toride. Cand onor Primaria Sect. 3 a omorat copacii de pe Baba Novac dintre locurile de parcare " in spic ", cu pietris amestecat cu lac toxic care a uscat jumatate din copaci ( mergeti sa verificati ), Primaria Capitalei, Garda de Mediu si alti "competenti" nu s-au vazut trecand pe acolo ca sa ia masuri. Mergeti macar acum, sa vedeti si sa constatati cati arbori sunt uscati acum dupa o iarna de la "minunatele lucrari", si ce pericole de cadere peste blocuri si masini exista. Vedeti ce proiecte de cladiri autorizati si cum se incadreaza ele in arhitectura zonei si apoi impiedicati oamenii sa-si mai monteze aparate de aer conditionat. Iar pe domnii " specialisti " care sustin ca poti monta un aparat de aer conditionat in balcon ii voi intreba: cum poti monta un aparat de aer conditionat intr-o incapere inchisa, pentru ca balcoanele blocurilor reabilitate au fost inchise cu voia sau fara voia proprietarilor, pentru ca "asa este proiectul". Asadar toata caldura degajata de racirea compresorului s-ar dispida in spatiul inchis din balcon. Efect: radiator termic in balcon + proasta functionare a aparatului ( fara racire sigur defectarea aparatului ) + consum mare energetic. In strainatate, daca cumva nu stiati, toate blocurile sunt prevazute cu aparate centralizate de aer conditionat ( chillere ) care sunt amplasate pe cladire. Dar asta implica realizarea unor astfel de instalatii de la proiectare+ constructie, nu se mai pot adapta ulterior ! Asa ca terminati cu aberatiile si cu admiratia strainatatii, mai bine uitati-va in buzunarele proprii, ca suntem ultimii din Europa, mai bine luati exemplu de acolo despre conduita si educatie, pentru care nu sunt necesare investitii banesti, ci doar respectul pentru propria persoana si pentru cei din jur.
anca 2013-05-14 12:13:10
Montarea aparatelor de aer conditionat in balcoane este o aberatie atata timp cat aceste balcoane au fost inchise cu voia sau fara voia proprietarilor prin minunatele lucrari de anvelopare a blocurilor. Asadar montarea acestor aparate in interior ar avea efectul de radiator termic + consumul energetic mare + distrugerea aparatului+ inutilitatea acestuia. Comparatiile cu alte capitale europene nu-si au aici locul intrucat cladirile de acolo sunt astfel construite incat au inca de la inceput prevazute sisteme centralizate de conditionare a aerului, instalatii care nu pot fi adaugate ulterior. Interzicerea montarii de aparate de aer conditionat pe fatade este o aberatie care loveste in oamenii normali care nu-si permit sa locuiasca in vile precum "unii imbogatiti ai timpurilor noi" ci isi duc viata in blocurile-dormitor, si cred ca acestia sunt majoritari chiar si in Bucuresti. Iar pentru domnul care ii acuza pe cei care au aparat de aer conditionat ca au bani ca sa plateasca curentul si sa-l intretina dar nu vor avea bani sa-l reamplaseze ii spun doar atat: Nu sunteti in stare sa faceti distinctie intre un cost modest si imposibilitatea de a avea solutie alternativa pentru a-ti crea un minim confort ! RUSINE ! Atat. Si RUSINE si pentru initiatorul unei asemenea aberatii, cand problemele majore ale arhitecturii orasului sunt altele mult mai grave si mai periculoase decat acesta. Dar nimic nu trebuie sa ne mai mire cand suntem inconjurati doar de incompetenti, parveniti care au uitat de unde vin si fraieri care musca momelile !
Lucian-Robert Negut 2013-05-14 14:05:54
Sunt multe prevederi bune in acest proiect, unele chiar necesare, insa trebuie sa intreb ce fac persoanele care stau in apartamente cu fata spre strada, sau chiar si case in care zona ascunsa a fatadei, din diverse motive, nu este disponibila pentru astfel de amplasamente, si isi doresc totusi o antena, un aer conditionat sau, revenind strict la apartamente, o conexiune pe care administratorul sau asociatia refuza pur si simplu sa o accepte trecuta prin interiorul cladirii?
Chifor Claudia 2013-05-14 14:11:00
Cu tot respectul, cel mai usor este sa interziceti si sa sanctionati oamenii. Mai greu este sa oferi solutii alternative. Cum ramane cu cei care au expunere spre strada si au pus deja aparate de aer conditionat la momentul la care nu se interzicea acest lucru? De ce ar trebui sa fie pedepsiti si sa sufere un prejudiciu?
Gabriel Antonie Lazarovici 2013-05-14 15:48:23
Prevederile acestui proiect nu sunt in concordanta cu legislatia in vigoare. Ele sunt mult mai restrictive si deci vor putea fi contestate in instanta. Oricum ar fi, Regulamentul poate fi aplicat numai pentru ce se va realiza de la data intrarii in vigoare si nu va avea efect retroactiv. Avand in vedere impactul asupra vietii bucurestenilor si faptul ca excede legii propun sa organizati un referendum pe aceasta tema de interes general.
razvan 2013-05-14 17:46:07
bine ar fi sa se interzica si reclamele puse pe blocuri care dau un aspect urit orasului. Multe dintre ele nici nu au autorizatie de constructie si au fost puse in cirdasie cu presedintii de asociatii de proprietari care sint direct interesati de mentinerea acestora : cica folosesc banii pt. asociatie dar in realitate este altfel. La mine pe bloc s-a montat o reclama fara autorizatie in anul 2008, am sesizat primaria sector 3 la data respectiva si nimic. Cind am revenit cu o noua sesizare mi-au raspuns ca firma are autorizatie de constructie din 2010 !. In acest timp nu i-a deranjat nimeni : si-or fi platit taxele la stat in aceasta perioada firma respectiva cit si beneficiarul reclamei ?
deci daca vreti sa faceti ceva interziceti si reclamele de pe blocuri care dau un aspect jalnic orasului nostru . Aveti curajul sa stopati aceasta mafie ? In alta ordine de idei : ce faceti dl.Primar cu Bdul. Liviu Rebreanu din sectorul 3 este o bataie de joc la adresa cetateanului !!! Au trecut 3 ani si inca nu este gata nici prima jumatate a bulevardului !!! In plus puneti borduri peste borduri chiar si in locurile de parcare in ”spic ” reducind astfel spatiul de parcare al autoturismelor, dar ce conteaza sa intre cit mai mult borduri !
rivas 2013-05-14 17:53:13
interziceti si reclamele de pe blocuri care dau orasului un aspect jalnic de capitala din lumea a treia !!! stopati mafia dintre presedintii de asociatii de proprietari si cei care monteaza reclame pe blocuri !
Alexutu 2013-05-14 18:54:48
Din cate am citit exista referatul comisiei de specialitate. Intrebare ar fi daca sunt specialisti , sau doar niste politruci in aceste posturi. BLOCURILE COMUNISTE - caci despre ele discutam - nu aveau cum sa fie prevazute cu instalatii de aer conditionat - pentru ca la data constructiei (in parte blocuri dupa 1980)- "PLUMBUITUL" nu permitea importul lor (in vest existau).Deci nu a fost prevazuta infrastructura pentru asa ceva - nici individual si nici centralizat. Nu mai vorbim de blocurile vechi. Daca ati uitat perioada de trista amintire.....ori sunteti prea tineri , ori sunteti zmei (zmei = ce vrea cititorul) ce acum va dati mari si tari. Asigurati infrastructura si apoi emiteti pretentii. Pe timpul acela de ce nu faceati opozitie?????(unii probabil la timpul ala se jucau cu p... in tarana, vb de cei mai in varsta). Ca vreti spatii de locuit conditionate, televiziune 24 din 24 (nu 2 ore) cu posturi straine (nu cu amarata de antena ce abia prindeau bulgarii), apa calda non stop si fara sa existe ratie la ulei, zahar, lapte, paine. Sa va traga securitatea in teapa si familia voastra sa munceasca la canal(ala pe care vroia sa se plimbe "impuscatul" cu vaporul de la mare pana in capitala)???? Iar de sirenele exterioare de avertizare contra efractiei ce trebuiesc instalate la fatada pentru vizibilitate maxima, ce spuneti "specialistilor" atotcunoscatori....si astea sunt interzise ca vor strica fatada condominiului ca unitatile exterioare de aer conditionat???? Vi se pare ca romanul este prea bogat si acum veniti sa insuflati "mania proletara" contra imbuibatilor ce isi permit un astfel de lux burghezesc, dar nu sunteti decat ridicoli. Traim in secolul 21. Din pacate din taxele si impozitele ce le platim traiti, asa ca sa va dati dracului jos instalatiile de aer conditionat ce le aveti la birouri ca sa munciti si voi cand or fi peste 38 grd la umbra si poate va mutati in jungla sa faceti regulamente de urbanism la cimpanzei .....(ca e racoare!!!!!!)
Un bucurestean 2013-05-14 19:54:34
Propunere laudabila... partial. E minunat sa va ganditi la estetica orasului nostru, macar in ceasul al doisprezecelea si macar pentru cateva bulevarde (desi se pot spune multe si despre diferentierea intre contribuabilii care au nefericirea sa intre in acest lot experimental si ceilalti). Experimental - sa vedeti cum NU se aplica inca o reglementare. OK sa dispara cablurile ce atarna pe fatade (si pe stalpi!) - exista solutii de ingropare, chiar daca sunt mai scumpe. OK si pentru disparitia "palariilor" de antene - exista o oferta relativ bogata de televiziune prin cablu. OK pentru culori! Pentru disparitia firidelor de bransament de pe fatada principala - frumos ca intentie dar ce te faci cu cladirile care nu au dubla orientare si acces secundar?! Iar cu aparatele de aer conditionat - imposibil! Argumente: 1.In cladirile de locuinte colective exista multe apartamente cu orientare unica iar daca acea orientare este spre sud, sud-vest, vest - cu orice masuri de izolare termica temperaturile depasesc vara nivelul de confort, mai ales pentru persoanele cu afectiuni diverse. 2.Teoria cu amplasarea unitatilor exterioare in balcon e frumoasa - dar acolo unde balcoanele sunt inchise (cazul cel mai frecvent intr-o zona cu ierni la fel de excesive ca si verile) o astfel de amplasare este o gluma proasta! Fireste, se poate face un regulament care sa prevada ca pentru cladirile noi sa se proiecteze amplasamente speciale, mascate, pentru aparatele de aer conditionat - dar nu e o solutie pentru cladirile existente! 3.Realizarea de trasee lungi intre unitatile interioare si exterioare de aer conditionat reduc (uneori semnificativ) randamentul acestora - ceea ce nu e numai o problema a celui care plateste factura ci e pana la urma o problema de protectie a mediului - adica a tuturor! Fireste pot fi discutii - fiecare a pus unitatea unde i-a traznit, conductele exterioare arata dezagreabil - se poate crea reguli de amplasare pentru fiecare cladire dar nu interzicere!
gigi 2013-05-14 20:36:14
Bine ca il puneti pe aplaudacul de Dorel sa scrie 7 mesaje de sustinere ca altfel nu avea cine sa va laude iar fudulul vrea sa faca pe desteptul si mai da si sfaturi.
Pana acum nu ati fost in stare sa desfiintati nici benerele care acopera fatade intregi in centrul capitalei si ati tabarat ca ulii pe aparatele de aer.
Daca voi nu stati in blocuri, de ce nu interziceti si instalarea acestora la vile, deoarece nu corespund cu proiectul initial pentru care ati emis autorizatii peste autorizatii.
Miroase de la o posta a DISCRIMINARE si o sfidare a celor care indura conditiile de bloc, cand in perioada caniculei peretii sunt calzi pana dimineata.
Ce poti cere de la alesii poporului mai mult, ca minte au cata carte au invatat.
Mai bine hotarasc in Consiliul General sa nu se mai dea COD GALBEN DE CANICULA PE BUCURESTI de catre INMH, sau in cazuri speciale numai cu aprobarea lor. Sunt in stare sa faca asa ceva ca nu au minta cata putere.
andrei petre c 2013-05-14 22:01:35
Blocurile din prefabricate de beton din Bucuresti arata oricum deplorabil, si nu se mai poate face nimic in privinta asta, singura solutie fiind demolarea. Inteleg ca ideea arhitectului sef este ca daca tot arata ca dracu blocurile, atunci sa ne si simtim ca dracu in ele. La 50 de grade sa stam picior peste picior, in niste cotete, ca apartamente nu pot fi numite, ca niste porci asudati, pentru ca asa vor primarul si arhitectul sef. In schimb mamuti noi, absolut oribili, primesc in continuare autorizatie de constructie.
andrei petre c 2013-05-14 22:02:05
Blocurile din prefabricate de beton din Bucuresti arata oricum deplorabil, si nu se mai poate face nimic in privinta asta, singura solutie fiind demolarea. Inteleg ca ideea arhitectului sef este ca daca tot arata ca dracu blocurile, atunci sa ne si simtim ca dracu in ele. La 50 de grade sa stam picior peste picior, in niste cotete, ca apartamente nu pot fi numite, ca niste porci asudati, pentru ca asa vor primarul si arhitectul sef. In schimb mamuti noi, absolut oribili, primesc in continuare autorizatie de constructie.
petre andrei c 2013-05-14 22:52:11
foarte tare board-ul asta de mesaje. felicitari. functioneaza exact ca primaria. e o oglinda fidela.
marian 2013-05-15 10:10:56
L-am auzit pe dnul arhitect–sef afirmand ca exista solutii tehnice de reamplasare a aparatelor de AC. Nu stiu ce experti a consultat, dar e bine sa stie urmatoarele recomandari de instalare.
Se va evita amplasarea Unitatii externe :
- la o distanta mai mare de 10m si/sau la o diferenta de nivel mai mare de 5m fata de unitatea interna (la majoritatea aparatelor tip split). Cu cat distanta dintre unitatea interioara si cea exterioara este mai mare cu atat scaderea de putere a instalatiei este mai mare. ;
- in balcoanele inchise sau in aceeasi incapere cu unitatea interna. Montat intr-un balcon inchis, caldura evacuata de condensator se va acumula si va duce la oprirea automata, pentru protectia aparatului. ;
- sub streasini, in locurile unde, de regula, iarna se formeaza turturi de gheata (pericol de distrugere a aparatului).

Solicit sa ni se spuna public care este solutia tehnica propusa de primarie pentru mutarea aparatelor si care sa mentina conditiile de confort si de functionare in parametri a acestora (in vest fatadele sunt libere pentru ca blocurile sunt construite de la inceput cu instalatie de cliomatizare centralizata, ceea ce nu merge la blocurile vechi deja de 30-50 ani).

Aceasta idee este de acelasi calibru ca si cea de interzicere a inchiderii balcoanelor, deci de creare disconfort. Bucurestiul are probleme mult mai grave si mai urgente de rezolvat, cum ar fi : cainii vagabonzi, pericolul pe care il reprezinta pentru sanatate fecalele acestora pe trotuare ; distrugerea sistematica a spatiilor verzi si constructiile haotice bazate pe un urbanism defectuos ; poluarea produsa de traficul excesiv si prost gestionat, etc.

Solicit ca locatar al unuia din sutele de blocuri din Bucuresti, retragerea propunerii privind amplasarea aparatelor de aer conditionat pe fatade, pana la gasirea unei solutii avizate de experti pentru climatizarea pe timp de canicula a apartamentelor care au o expunere unica spre strada.
marian 2013-05-15 10:12:01
L-am auzit pe dnul arhitect–sef afirmand ca exista solutii tehnice de reamplasare a aparatelor de AC. Nu stiu ce experti a consultat, dar e bine sa stie urmatoarele recomandari de instalare.
Se va evita amplasarea Unitatii externe :
- la o distanta mai mare de 10m si/sau la o diferenta de nivel mai mare de 5m fata de unitatea interna (la majoritatea aparatelor tip split). Cu cat distanta dintre unitatea interioara si cea exterioara este mai mare cu atat scaderea de putere a instalatiei este mai mare. ;
- in balcoanele inchise sau in aceeasi incapere cu unitatea interna. Montat intr-un balcon inchis, caldura evacuata de condensator se va acumula si va duce la oprirea automata, pentru protectia aparatului. ;
- sub streasini, in locurile unde, de regula, iarna se formeaza turturi de gheata (pericol de distrugere a aparatului).

Solicit sa ni se spuna public care este solutia tehnica propusa de primarie pentru mutarea aparatelor si care sa mentina conditiile de confort si de functionare in parametri a acestora (in vest fatadele sunt libere pentru ca blocurile sunt construite de la inceput cu instalatie de cliomatizare centralizata, ceea ce nu merge la blocurile vechi deja de 30-50 ani).

Aceasta idee este de acelasi calibru ca si cea de interzicere a inchiderii balcoanelor, deci de creare disconfort. Bucurestiul are probleme mult mai grave si mai urgente de rezolvat, cum ar fi : cainii vagabonzi, pericolul pe care il reprezinta pentru sanatate fecalele acestora pe trotuare ; distrugerea sistematica a spatiilor verzi si constructiile haotice bazate pe un urbanism defectuos ; poluarea produsa de traficul excesiv si prost gestionat, etc.

Solicit ca locatar al unuia din sutele de blocuri din Bucuresti, retragerea propunerii privind amplasarea aparatelor de aer conditionat pe fatade, pana la gasirea unei solutii avizate de experti pentru climatizarea pe timp de canicula a apartamentelor care au o expunere unica spre strada.
Sorin 2013-05-15 12:37:08
Primaria si initiatorul acestui "minunat" proiect de hotarare s-au gandit si la canicula care se va instaura cat de curand in capitala? Nu toti suntem locatari de vile domnilor!!! Intre betoanele reabilitate de voi (cu bani grei din buzunarele noastre si asa goale) este imposibil de trait fara aer conditionat, care sincer, este absolut necesar si nu un lux asa cum mintile "luminate" ale primariei vor sa lase sa se inteleaga din propunerile lor... Reamplasarea unitatilor de aer conditionat va fi tot o "mica" afacere a Primariilor???? Rusine voua care va numiti "edili" ai Capitalei.
adriana 2013-05-16 07:40:29
Tara arde si baba se piaptana....
Intr-un oras batran si daramat ca Bucurestiul, poluat si cu o calitate a vietii execrabila, nu cred ca alesii nostrii ar trebui sa aiba ca prima preocipare cresterea, inmultirea problemelor si a disconfortului celor ce i-au ales.
Sunt de acord eventual ci o reglementare care sa se aplice pentru cladirile noi...dar pentru cele vechi, este o prostie, demagogie...si anii care au trecut ne duc cu gandul la "sigur este un interes in spate"...
Nu ne deranjeaza aparatele de aer conditionat.
Ne deranjeaza:
- cainii vagabonzi care ne musca
- poluarea ( la ce mai este bun RAR-ul daca suntem intoxicati de masini polaunte?)
- lipsa spatilor verzi si existenta acelor firme criminale de asa zisa toaletare a pomilor care cu perseverenta ucid copacii(ii curata dar la propriu)
- nesiguranta(hoti, cersetori la toate intersectiile, parcangii)
Coborati in jos ochii,nu va mai uitati la stele, domnilor consilieri, lasati aparatele de aer conditionat care ne genereaza confort si uitati-va la nivelul ochilor unde se desfasoara ceea ce ne genereaza DISCONFORT.
Puiu 2013-05-18 12:33:07
Nici nu a venit bine vara si d-lui arhitect i s-a incins mintea! Du-te mai omule in Buenos Aires si vezi ca fiecare camera de bloc are spart zidul si montat un AC din acela de fereastra, pentruca au fost destepti ca noi si nu au dotat din constructie blocurile cu aer conditionat. Peretele apartamentului ca si AC este proprietate si cf. actualei constitutii este intangibila! A mai daramat unul balcoanele si nu a sfarsit bine! Renuntati ca va puneti lumea in cap! Asta vreti? Ati terminat cu toate problemele orasului si va stau in gat AC? Ce vreti voi sa faceti este un GENOCID! Sunt oameni bolnavi de inima care nu suporta caldura excesiva ca dau ortul popii! Spune-ti de la inceput ca asta doriti! Va urez "succes" in actiunea de exterminare pe care vreti sa o demarati!!!!!
Laurentiu 2013-05-18 12:44:04
Astamparati-va ca va puneti bucurestenii in cap! Nu mai aveti de lucru, de schimbat borduri? Eu zic sa va vedeti de treaba cu AC ca sunt proprietate personala, nu sunt ale primariei sa decideti voi ce facem cu ele! Vedeti ca va musca cainii prin oras si voi va tineti de prostii!
Laurentiu 2013-05-18 17:32:13
Publicati numai mesajele care va convin! Am mai trimis unul si nu apare! Hai ca ne-am lamurit ca aveti activitate, nu gluma! Felicitari!!!!
Nitipir Dorel Dinu 2013-05-18 21:07:46
Mesaj scurt pentru edili: va rog ca atunci cind incercati sa interziceti ceva sa propuneti si solutia alternativa. Intotdeauna! Altfel nu veti reusi decit sa enervati cetatenii si un proiect laudabil ca acesta sa esueze pentru totdeauna (va ramine in memoria colectiva ca un episod traumatic).
In cazul de fata Primaria ar putea gasi o solutie sa camufleze aparatele existente (pe banii ei).
Inainte de aceasta actiune, pentru pregatirea opiniei publice si obtinerea increderii cetatenilor, ar fi utila de exemplu o campanie de amploare impotriva reclamelor si antenelor de telefonie mobila. Primele ar trebui desfiintate aproape in totalitate iar ultimele reduse la structuri usoare, compacte si camuflate. Omul de rind va fi probabil incintat de noul aspect al orasului si de bunele intentii ale primariei si ii va fi mai usor sa accepte un mic "sacrificiu" personal in chestiunea aerului conditionat.
Mihai Mereuta 2013-05-21 10:31:12
In cazul interzicerii aparatelor de aer conditionat existente, in primul rand, trebuie propusa solutia tehnica pentru climatizarea apartamentelor.

Odata cu propunerea solutiilor referitoare la mutarea, ancorarea suplimentara, inlocuirea aparatelor de aer conditionat trebuie sa existe si o schema de finantare (cu suport de la autoritatile locale) care sa asigure finantarea operatiunilor.

Avand in vedere schimbarile climatice, temperaturile extreme, caldura excesiva din timpul verii, nu cred ca cineva poate impune unui cardiac sa locuiasca la 40 grade Celsius si mai mult.
Daca tot exista programul de reabilitare termica, ar trebui incluse cu prioritate blocurile ale caror fatade pot reprezenta un pericol si cu aceasta ocazie proiectele ar putea contine sistemele de climatizare pentru intreaga cladire. Adaptarea blocurilor de locuit la schimbarile climatice nu este un moft, ea va face posibila locuirea oraselor noastre fara a pune in pericol.

Avand in vedere:
• numarului mare de aparate de aer conditionat montate pe fatadele blocurilor,
• temperaturile extrem de ridicate pe perioada verii care obliga la utilizarea solutiilor de climatizare;
• lipsa resurselor financiare pt realizarea unor sisteme alternative,
consider ca aceasta propunere nu poate fi aprobata si cu atat mai putin aplicata!
Dobrin 2013-05-21 12:22:00
Proiectul asta nu este prea clar. Nu este foarte clar cui i se aplica acele restrictii. Din cauza asta cred ca au aparut si discutiile astea. Ar trebui deci sa faceti un proiect mai clar. In plus, cred ca ar fi bine sa veniti cu reguli si pentru balcoane, in sensul interzicerii inchiderii acestora. Si in ceea ce priveste blocurile care sunt inscrise in programele de reabilitare termica, multe dintre ele doar figureaza acolo, dar nu se stie cand vor intra in lucru. De aceea cred ca ar trebui si ele sa fie vizate de acest regulament. Poate doar cele pentru care exista deja un proiect tehnic si intra in perioada imediat urmatoare in reabilitare sa fie admise exceptii.
Puiu 2013-05-21 12:50:31
Sper ca Dl primar S. Oprescu, care este medic de profesie, sa nu dea curs unei asemenea aberatii. Dansul stie, spre deosebire de arhitectul primariei, ce inseamna pentru suferinzi sa stea la 35-40 de grade in apartamente! Singura alternativa ar fi instalarea centralizata de AC pe fiecare scara de bloc. Cel mai simplu si comod ar fi sa schimbam arhitectul!
Cornel 2013-05-22 11:15:51
De ce nu publicati toate mesajele care va sunt trimise?