Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ).- Strada Jimbolia nr. 103, sectorul 1 , Bucuresti
Comentarii
MINEA MARIANA 2018-04-24 08:13:29
Referitor la acest proiect (1308) imi permit sa va retin atentia cu citeva aspecte :
1 - inteleg ca aceste 4 blocuri au un regim de inaltime de D+P+5 in conditiile in care urbanismul zonei prevede ca regimul de inaltime in zona Referitor la acest pr Bazilescu (zona protejata) este de D+P+2 si eventual mansarda retrasa ;
2 - de ani si ani se tot dau autorizatii de constructie pentru "blocuri intre case" si fiecare administratie locala aleasa promite in fiecare an electoral ca se vor stopa aceste constructii inghesuite pe 300 mp. printre case unifamiliale, mai mult, circula la fiecare votare sloganul "sa spunem NU rechinilor imobiliari" , dar li se dau in continuare autorizatii;
3 - atitea apartamente construite pe aceasta straduta (nu bulevard) vor ingreuna circulatia autovehiculelor in zona, mai ales ca vor incepe lucrari la blocuri cu 11 etaje in apropiere , pe terenul fostei uzine Laromet , iar infrasctructura este mult invechita si nu mai face fata nici acum aglomeratiei de masini ,astfel incit , de la 7,30 dimineata , pina pe la 9,30 sunt zilnic blocaje pe bd. Bucurestii noi de la Parcul Bazilescu pina la Podul Constanta.
4 - reteaua de canalizatre invechita face si acum cu greu fata preluarii de ape reziduale si pluviale , la fel si retelele electrice, cele de gaze sau apa potabila au mereu avarii pentru ca sunt vechi si necesita a fi schimbate inainte de a se da atit de multe autorizatii de constructie in zona;
5 - trebuie avut in vedere daca nu se pericliteaza zborul aerian pentru ca stiam ca exact in acea zona este culoarul aerian pentru avioanele ce decoleaza si aterizeaza pe aeroportul Baneasa si Otopeni;
6 - Pentru un numar marit de oameni care vor locui in zona trebuie asigurate gradinite , scoli , spatii de joaca si recreere .
7 - ca un ultim punct , dar nu in ultimul rind ca importanta , estetica arhitecturala a acestor blocuri ,asa cum se observa din schitele publicate , lasa foarte mult de dorit sa nu spun ca sunt chiar foarte urite.
George 2018-04-24 09:30:39
Nu este posibil asa ceva, str.Jimboliei nu are capacitatea de a suporta traficul care va fi genarat iar strada va fi folosita ca loc de parcare.
Daniela Oancea 2018-04-24 11:27:57
Acest proiect este o mare greseala:
1. aglomereaza traficul.
2. nu se incadreaza in zona, aceasta este una cu locuinte joase
3. afecteaza ceilalti locuitori ai zonei, le scade valoarea prorpietatilor. Nu aduce un plus zonei, din contra.

Aprobati proiectele utile tuturor cetatenilor, locuitorilor zonei si Bucurestiului, care asigura dezvoltare durabila si armonioasa. Care aduc plus intregii zone. Nu doar proprietarilor parcelei vizate si intereselor acestora.
Petrescu Tudor 2018-04-24 14:31:56
Conform documentului din Sedinta Comisiei de Amenajarea Teritoriului si Urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti din
data de 27 Nov. 2013 extragem urmatoarele concluzii, citez : "Rezolutie (Sorin Gabrea): „Sutinem avizarea favorabila a propunerii, in urmatoarele conditii: mariti perimetrul de studiu astfel incat limitele la care va referiti sa fie Bulevardul si Parcul Bazilescu; definiti o strada spre Parcul Bazilescu; analizati mai in detaliu legatura ansamblului cu parcul; prezentati o solutie unitara pentru accese; relationati inaltimea cladirii propuse cu existentul construit in zona.” "
Intrucat din documentatia prezentata nu reiese ca s-a tinut cont de inaltimea cladirilor construite in zona consider ca nu este oportuna inaltimea de 5 (cinci) etaje + parter + demisol. Zona are un regim de inaltime predominant P+1 , exceptii facand Caminul de batrani care este P+2 si cateva case.
In rezolutia CTATU din noiembrie 2013 se face referire la o strada ce ar urma sa fie definita/creata pentru a facilita accesul la parcela in discutie. Mi se pare oportuna infintarea acestei strazi inainte de avizarea favorabila a PUZ-ului. S-au mai vazut cazuri in care dezvolatatorul promite ceva si dupa ce se vede cu constructiile ridicate sa nu mai respecte indicatorii din PUD/PUZ.
Trebuie luat in calcul si impactul unor constructii de asemenea anvergura in ceea ce priveste traficul rutier in zona. Deja la limita cu B-dul Bucurestii Noi, in capatul strazii Jibolia, la limita cu parcela in discutie se afla complexul comercial Lidl care creaza un disconfort major locatarilor din zona, adaugarea de noi surse de poluare si stres pentru persoanele din zona nu este oportuna. Investitia are in vedere generare de apartamente de locuit, daca se respecta reglementarile in vigoare, pentru un apartament de 100mp e necesar un loc de parcare asta rezulta la cel putin 200 de masini care dupa un calcul rapid nu pot fi parcate la demisolul cladirilor si vor fi parcate pe strazile adiacente.
grecu 2018-04-24 20:15:09
nu se respecta reglementarea distantei minime intre cladiri, adica H/2 din P+5 (15m) ar inseamna minim 7.5 m
Capraru Dan 2018-04-25 10:14:02
Speram ca asa zisii" investitori strategici " ai zonei sa nu mai aiba acces la astfel de constructii care distrug linistea zonei;se pare ca exista in continuare culoare batatorite,chiar daca s a schimbat primarul general si componenta CGMB.Investitorii au obtinut deja marea majoritate a avizelor si in mod surprinzator nici un aviz nu este negativ,adica nimeni nu a vazut ca se va aglomera excesiv zona dpv circulatie,retelele edilitare (apa,gaze,electrice,canalizare) vor fi afectate si se va crea disconfort celorlalti locuitori.
Sunt surprins de asemenea ca o astfel de monstruozitate se poate construi langa un camin de batrani cu regim de inaltime P+2.
Sper ca locuitorii din zona Bazilescu sa constientizeze raul facut prin aceasta dezvoltare imobiliara si sa adreseze in numar cat mai mare primarului general.
Cornel Eftimie 2018-04-25 10:44:41
Fac apel la toti consilierii, indiferent de partid, si la dna Primar sa nu aprobe acest Proiect. Ar fi un proiect dezastruos pentru aceasta zona. In primul rand straduta pe care se vor construi blocurile si cele adiacente vor fi sufocate de autoturisme, atat in trecere cat si in stationare.
In al doilea rand, retelele edilitare vor fi supraincarcate. In al treilea rand, scolile siu gradinitele din zona vor fi deodata supraaglomerate.
Chiar daca proiectul este legal, consilierii au obligatia sa voteze si oportunitatea acestuia si e clar ca 4 blocuri construite intr-o zona de case nu sunt deloc oportune.
Cornel Eftimie 2018-04-25 10:46:11
Invit factorii implicati sa treaca seara pe stradutele unde sunt deja blocuri de 2 etaje sa vada cat sunt de aglomerate. Va dati seama ce va fi cand se vor face 4 blocuri de cate 6 etaje???? DEZASTRU
Cornel Eftimie 2018-04-25 10:46:51
Zona Bazilescu este o zona Monument Istoric. Va rugam sa o protejati si sa nu mai aprobati constructia de blocuri in zona!
Octavian Pescaru 2018-04-25 12:19:08
Blocuri in Jimbolia 103 reprezinta o aberatie urbanistica. Aparitia a sute de apartamente intr-un cartier de case ar sufoca zona, care oricum va suferi ingrozitor din cauza blocurilor ce vor fi ridicate de AFI pe platforma Laromet. Strazile din acest cartier nu au fost concepute ca sa preia un trafic demn de o apocalipsa rutiera. Nici sistematizarea strazilor prin introducerea de sensuri unice nu e o solutie pentru ca astfel traficul bulevardier va fi mutat pe strazile din inima cartierului. Jimbolia este si cale de acces catre magazinul Lidl si catre Piata 16 februarie, ceea ce inseamna aglomerare periodica de masini si pietoni. Unde vor fi scolarizati sute de copii care vor aparea odata cu blocurile ? In prezent la scoala 179 se invata in schimburi iar copii de clasa pregatitoare, de 6-7 ani, incep orele la 11.30 ! Multi parinti care locuiesc in Mogosoaia, Buftea, Chitila, si-au facut mutatie la adrese din Bucurestii Noi doar ca sa-si poata inscrie copiii la scolile din cartier. Primaria de sector a comunicat ca pur si simplu nu dispune de spatii pentru a infiinta noi scoli. Retelele de apa si canalizare sunt concepute pentru un anumit numar de case. Autorizarea constructiei de blocuri intre case nu inseamna progres ci regres. Este un atentat la viata unor oameni care traiesc aici de zeci de ani. Ati acordat aviz de oportunitate pentru Jimbolia 103 stand intr-un birou. Va rugam sa poftiti la fata locului ca sa vedeti realitatea. Facand o vizita in Jimbolia 103 ati constata ca proprietarul si-a amplasat deja pe teren, inca de anul trecut, o macara, excavatoare, materiale de constructie si alte accesorii. Daca a facut asta, chiar inainte de a se naste un PUZ, inseamna ca respectivul e convins ca nu-i va sta nimic in cale. Ati putea, de asemenea, sa discutati cu cei care administreaza caminul de batrani Amalia si Moses Rosen ca sa aflati cam ce cred ei despre aceasta propunere. Constructia de blocuri in aceasta zona de case reprezinta o crima la adresa locuitorilor.
Octavian Pescaru 2018-04-25 12:31:17
Blocuri in Jimbolia 103 reprezinta o aberatie urbanistica. Aparitia a sute de apartamente intr-un cartier de case ar sufoca zona, care oricum va suferi ingrozitor din cauza blocurilor ce vor fi ridicate de AFI pe platforma Laromet. Strazile din acest cartier nu au fost concepute ca sa preia un trafic demn de o apocalipsa rutiera. Nici sistematizarea strazilor prin introducerea de sensuri unice nu e o solutie pentru ca astfel traficul bulevardier va fi mutat pe strazile din inima cartierului. Jimbolia este si cale de acces catre magazinul Lidl si catre Piata 16 februarie, ceea ce inseamna aglomerare periodica de masini si pietoni. Unde vor fi scolarizati sute de copii care vor aparea odata cu blocurile ? In prezent la scoala 179 se invata in schimburi iar copii de clasa pregatitoare, de 6-7 ani, incep orele la 11.30 ! Multi parinti care locuiesc in Mogosoaia, Buftea, Chitila, si-au facut mutatie la adrese din Bucurestii Noi doar ca sa-si poata inscrie copiii la scolile din cartier. Primaria de sector a comunicat ca pur si simplu nu dispune de spatii pentru a infiinta noi scoli. Retelele de apa si canalizare sunt concepute pentru un anumit numar de case. Autorizarea constructiei de blocuri intre case nu inseamna progres ci regres. Este un atentat la viata unor oameni care traiesc aici de zeci de ani. Ati acordat aviz de oportunitate pentru Jimbolia 103 stand intr-un birou. Va rugam sa poftiti la fata locului ca sa vedeti realitatea. Facand o vizita in Jimbolia 103 ati constata ca proprietarul si-a amplasat deja pe teren, inca de anul trecut, o macara, excavatoare, materiale de constructie si alte accesorii. Daca a facut asta, chiar inainte de a se naste un PUZ, inseamna ca respectivul e convins ca nu-i va sta nimic in cale. Ati putea, de asemenea, sa discutati cu cei care administreaza caminul de batrani Amalia si Moses Rosen ca sa aflati cam ce cred ei despre aceasta propunere. Constructia de blocuri in aceasta zona de case reprezinta o crima la adresa locuitorilor.
Octavian Pescaru 2018-04-25 12:33:40
Blocuri in Jimbolia 103 reprezinta o aberatie urbanistica. Aparitia a sute de apartamente intr-un cartier de case ar sufoca zona, care oricum va suferi ingrozitor din cauza blocurilor ce vor fi ridicate de AFI pe platforma Laromet. Strazile din acest cartier nu au fost concepute ca sa preia un trafic demn de o apocalipsa rutiera. Nici sistematizarea strazilor prin introducerea de sensuri unice nu e o solutie pentru ca astfel traficul bulevardier va fi mutat pe strazile din inima cartierului. Jimbolia este si cale de acces catre magazinul Lidl si catre Piata 16 februarie, ceea ce inseamna aglomerare periodica de masini si pietoni. Unde vor fi scolarizati sute de copii care vor aparea odata cu blocurile ? In prezent la scoala 179 se invata in schimburi iar copii de clasa pregatitoare, de 6-7 ani, incep orele la 11.30 ! Multi parinti care locuiesc in Mogosoaia, Buftea, Chitila, si-au facut mutatie la adrese din Bucurestii Noi doar ca sa-si poata inscrie copiii la scolile din cartier. Primaria de sector a comunicat ca pur si simplu nu dispune de spatii pentru a infiinta noi scoli. Retelele de apa si canalizare sunt concepute pentru un anumit numar de case. Autorizarea constructiei de blocuri intre case nu inseamna progres ci regres. Este un atentat la viata unor oameni care traiesc aici de zeci de ani. Ati acordat aviz de oportunitate pentru Jimbolia 103 stand intr-un birou. Va rugam sa poftiti la fata locului ca sa vedeti realitatea. Facand o vizita in Jimbolia 103 ati constata ca proprietarul si-a amplasat deja pe teren, inca de anul trecut, o macara, excavatoare, materiale de constructie si alte accesorii. Daca a facut asta, chiar inainte de a se naste un PUZ, inseamna ca respectivul e convins ca nu-i va sta nimic in cale. Ati putea, de asemenea, sa discutati cu cei care administreaza caminul de batrani Amalia si Moses Rosen ca sa aflati cam ce cred ei despre aceasta propunere. Constructia de blocuri in aceasta zona de case reprezinta o crima la adresa locuitorilor.
Andrei P 2018-04-25 13:01:46
Buna ziua,
este inadmisibil un regim de înălțime pe str Jimbolia peste P+1+M.
Cine dorește sa construiesca peste acest regim, sa se orienteze spre Piper. Acolo se poate P+25.
Ariata protejata Bazilescu nu permite decât un regim de înălțime mic.
Traficul și lipsa locurilor de parcare ar bloca și străzile adiacente.
Elvira Marinescu 2018-04-25 13:27:09
Va rog sa aveti in vedere traficul ingreunat deja si reteaua de canalizare care nu face fata atator locuinte.
Nu cred ca aduce nici in plus in zona,dimpotriva!
Stanescu Andrei 2018-04-25 13:49:05
Deschideti dezbaterii publice PUZ.ul pt a acorda o autorizatie ce e contrara PUZ.ului, ca sa zic asa? Intelegem necesitatea dezbaterii publice, dar totusi sa fie si una pertinenta.

Va invitam si pe dvs sa va mutati la noi in zona sa simtiti mireasma deja existenta canalizarii la orele cand toata lumea este acasa. Va invitam cu drag sa va stationati si masinile tot in zona. Cu acelasi drag va invitam sa plecati spre locurile de munca dimineata si sa va intoarceti seara.

Nu draga mea PMB, nu suntem deacord cu constructia de blocuri in zona. Deja suntem aglomerati, nu mai avem aer si nici spatiu. Cartierul asta nu este euro-mini-storage si nici nu a fost construit pentru asa ceva. Avem destule probleme si nu ne mai dorim altele.
Marius Sandescu 2018-04-25 14:33:01
Mesajul este simplu:
Trebuie sesizat DNA pentru anchetarea acestor fapte de coruptie!!!
Aici este clar un act de coruptie, pentru ca niciun primar sau consilier local nu ar da aprobare de construire, fara sa primeasca niste sume de bani consistente.
De asemene trebuie avuti in vedere si"investitorii" din cartier, care au umplut zona cu blocuri intre case. Chiar dati in judecata, iti ranjesc, fiind siguri de "spatele" care il au...
Milea Dan 2018-04-25 20:49:11
Inteleg ca este nevoie de acest PUZ pentru incadrarea zonei din servicii in zona locuibila. Dar de ce se face acest exces si nu se pastreaza caracteristicile zonei invecinate L2a: POT 45%, CUT 1.3, inaltime maxima P+2E? De ce se se doreste distrugerea completa a strazii Jimbolia si a intregului cartier prin profitarea de orice oportunitate prin care maximizeaza veniturile investitorilor imobiliari din zona. POT 50%, CUT 2.8, P+5E? Oare cand se va opri toata aceasta nebunie?
Remus Serban 2018-04-26 08:48:51
Fac apel la toti consilierii, indiferent de partid, si la dna Primar sa nu aprobe acest Proiect. Ar fi un proiect dezastruos pentru aceasta zona. In primul rand straduta pe care se vor construi blocurile si cele adiacente vor fi sufocate de autoturisme, atat in trecere cat si in stationare. In al doilea rand, retelele edilitare vor fi supraincarcate. In al treilea rand, scolile si gradinitele din zona vor fi deodata supraaglomerate. Chiar daca proiectul este legal, consilierii au obligatia sa voteze si oportunitatea acestuia si e clar ca 4 blocuri construite intr-o zona de case nu sunt deloc oportune.
catalin popa 2018-04-26 18:40:56
Cum am face noi sa protejam zona protejata Bazilecu de PMB... Nu ne mai sufocati, nu mai luati spaga!
Velicu 2018-04-26 21:05:34
Nu stricați o zona protejata sufocand-o cu blocuri! E o zonă frumoasă, liniștită și puțin poluată. De ce vreți să schimbați asta?
Adrian Popescu 2018-04-27 10:45:07
Familia mea locuieste de aproximativ 100 de ani, iar eu am crescut in ultimii 50 de ani in acest cartier Bazilescu, care initial era un cartier linistit, cu case ce aveau curti aerisite, cu pomi si gradini! Acum pe fiecare strada au aparut cmai multe "cutii" cu acoperis in forma de arc de cerc (semnatura arhitecturala a "dezvoltatorilor" colorati), pe suprafete de 300-400-500 mp, cu POT de aprox 80-90%, cladiri cu garaje si poduri transformate in apartamente.
Tot acest haos si cumul de ilegalitati trebuie stopat!
Eduard Stefan 2018-04-27 21:27:15
Mesajul meu este NU ptr acest "proiect". Reteau rutiera NU mai suporta de multi ani traficul din aceasta zona: atat str Jimbolia cat si celelate strazi din cartier sunt sufocate de auto parcate NEREGULAMENTAR pe aceste strazi; consecinte: auto ale serviciilor publice (salubritate de exemplu) cu greu reusesc sa treaca. ar fi un dezastru o situatie de incendiu sau ceva similar ptr ca pompierii sau ambulantele nu pot trece; vizibilitatea in intersectii este ZERO cu pericol maxim de accidente si victime. Reteaua de utilitati este depasita: canalizarea - constant emite miros neplacut ptr ca fost depasita capacitatea retelei existente, electricitatea-caderi frecvente de tensiune in perioade cu consum ridicat (vara - aer conditionat, iarna incalzire), si pot continua cu argumentele si exemplele din comentariile deja postate impotriva acestui "proiect". Tot acest haos are o explicatie unica si simpla: edificarea unor constructii cu autorizatii emise in conditii de nerespectare a legii sau fortand, doar pentru anumiti beneficiari privilegiati, conditiile din lege. Sau construirea fara autorizatie sau fara respectarea autorizatiei de construire si ulterior "intrarea in legalitate" cu ajutorul direct al persoanelor, reprezentanti ai autoritatilor, care ar fi trebuit sa nu permita asemenea situatii. Acordati proprietarilor acestui lot de teren posibilitatea sa construiasca, dar respectand legea, fara sa mai contribuiti la distrugerea in continuare aceastui cartier si aceastei zona a orasului. Va multumesc anticipat pentru deciziile corecte ce le veti lua pentru a respecta si proteja locuitorii actuali si pe cei care vor veni in aceasta zona din orasul Bucuresti.
Eduard Stefan 2018-04-29 08:54:43
Mesajul meu este NU ptr acest "proiect". Reteau rutiera NU mai suporta de multi ani traficul din aceasta zona: atat str Jimbolia cat si celelate strazi din cartier sunt sufocate de auto parcate NEREGULAMENTAR pe aceste strazi; consecinte: auto ale serviciilor publice (salubritate de exemplu) cu greu reusesc sa treaca. ar fi un dezastru o situatie de incendiu sau ceva similar ptr ca pompierii sau ambulantele nu pot trece; vizibilitatea in intersectii este ZERO cu pericol maxim de accidente si victime. Reteaua de utilitati este depasita: canalizarea - constant emite miros neplacut ptr ca fost depasita capacitatea retelei existente, electricitatea-caderi frecvente de tensiune in perioade cu consum ridicat (vara - aer conditionat, iarna incalzire), si pot continua cu argumentele si exemplele din comentariile deja postate impotriva acestui "proiect". Tot acest haos are o explicatie unica si simpla: edificarea unor constructii cu autorizatii emise in conditii de nerespectare a legii sau fortand, doar pentru anumiti beneficiari privilegiati, conditiile din lege. Sau construirea fara autorizatie sau fara respectarea autorizatiei de construire si ulterior "intrarea in legalitate" cu ajutorul direct al persoanelor, reprezentanti ai autoritatilor, care ar fi trebuit sa nu permita asemenea situatii. Acordati proprietarilor acestui lot de teren posibilitatea sa construiasca, dar respectand legea, fara sa mai contribuiti la distrugerea in continuare aceastui cartier si aceastei zona a orasului. Va multumesc anticipat pentru deciziile corecte ce le veti lua pentru a respecta si proteja locuitorii actuali si pe cei care vor veni in aceasta zona din orasul Bucuresti.
Dan GRIGORE 2018-04-29 23:37:21
E împotriva intereselor cetățenilor Bucureștiului să se facă blocuri între case !
Plătim taxe și impozite cu carul ! Ce primim în schimb ? Pentru ce le plătim ? Nu ca să se facă ceva pentru noi, să fim protejați ?
De ce să vrea Ministerul Culturii și Primăria să se construiască blocuri lângă casele noastre ?
Ei vor blocuri lângă casele și grădinile lor ?
Le miroase și lor a gaze puturoase în fiecare zi și noapte ? Copiii lor sunt și ei otrăviți cu gaze toxice de la puhoaiele de mașini și de la gropile de gunoi ilegale ?
Merg și ei prin nămeți la fiecare zăpadă ? Bătrânii lor pățesc ca ai noștri, mor cu zile că nu pot ajunge la spital pentru că Salvarea nu poate intra pe stradă că n-a fost deszăpezită și e blocată de mașini parcate ?
Nu vrem blocuri între case ! Vrem să se oprească distrugerea cartierului nostru !
Avem multe nevoi urgente grave : Vrem apă curată, canalizare nouă, gaze nemăsluite cu tone de aer, curent electric stabil, drumuri fără gropi ! Vrem drumuri secundare deszăpezite ! Vrem spații verzi, vrem copaci plantați pe marginea trotuarelor ! Vrem aer curat ! Vrem transport public civilizat ! Vrem un spital nou, o policlinică nouă aici, în cartier ! Vrem un trai bun pentru banii, mulți, pe care-i plătim an de an ca impozite pe case și terenuri !
Vrem respectarea legii, nu tertipuri care să o ocolească sau să o încalce !
Vrem să ne protejați pe noi, cetățenii. Nu să-i protejați pe rechinii imobiliari !
Vrem respect pentru că suntem cetățeni cinstiți și harnici !
Dan Grigore, 29 aprilie 2018
Dan GRIGORE 2018-04-29 23:39:05
Nu e interesul cetățenilor să apară blocuri în cartier de case:
Va scădea debitul apei la robinet: vom fi mult mai mulți oameni legați la aceeași conductă de apă foarte veche și deja insuficientă; Casele ni se vor inunda și mai des cu apa murdară din canal la orice ploaie pentru că rețeaua de canalizare e foarte veche și nu suportă încă 1.000 de locuitori pe stradă. Asta deja se întâmplă pe străzi vecine unde s-au construit ilegal blocuri de 3-4 etaje între case joase ; Canalele se vor înfunda mult mai des iar vidanja trebuie s-o plătim noi ca să vină urgent, atunci, când avem apa în casă; Ne va crește factura la lumină : blocurile fac umbră multă, vom ține becurile aprinse acolo unde acum ne intră soarele prin fereastră; Ne va crește factura la gaze pentru că umbra aduce și frig mai mult; Casele ni se vor umple de igrasie; Florile din grădini vor pieri din lipsa soarelui; Nu vom mai avea deloc liniște și aer curat: mașinile se vor înmulți enorm, ne vor umple plămânii de gaze arse; Drumurile se vor umple de gropi pentru că sunt croite pentru mașini puține. Deja drumurile s-au stricat de când au apărut blocuri pe străzile vecine ; Va fi scandal pe locurile de parcare, mașinile ne vor bloca intrările în curți și garaje. Claxoane, înjurături, întîrziat la servici. Unde-ți pui mașina când vii acasă și găsești intrarea în garaj ocupată de altă mașină ? Știu, e lege să se facă parcări subterane la orice bloc nou. Dar șmecherii fac locuri de parcare puține, le vând separat de apartamente, oamenii fac economii și nu le cumpără, șmecherii fac din garaj apartamente, nimeni nu verifică respectarea legilor iar oamenii își pun mașinile în fața porții tale chiar dacă are semn de garaj, chiar dacă legea interzice… Claxoane, nervi, infarct, hipertensiune, spital ; Va scădea mult valoarea de piață a caselor noastre, vom pierde mulți bani fără să primim vreo compensație ; La cutremur acele blocuri precare au risc mare să cadă, vor cădea peste casele noastre, peste noi !

Dan GRIGORE 2018-04-29 23:40:28
Nu trebuie să se construiască blocuri în cartierul nostru !
E O CRIMĂ să se distrugă un cartier Monument Istoric al Bucureștiului !
Chiar cine nu e bucureștean dar e ROMÂN, trebuie să țină cont, cu sfințenie, de monumentele istorice, să le îngrijească, să le protejeze de atacul infam al analfabeților fără scrupule și fără de neam și fără de țară.
Culmea e că însuși Ministerul Culturii este cel care dă derogări de la lege pentru construirea de blocuri în acest cartier istoric. Nu se știe cine anume le dă. Motivele derogărilor sunt secrete, probabil pentru că sunt ridicole și ilegale. Primăria aprobă, supusă și ”acoperită” cu acte de la Minister. Obiceiul derogărilor de la PUZ-ul zonei (Proiect de Urbanism Zonal = Lege !) este o invenție toxică pentru cetățeni, imorală și ilegală dar bine ambalată ca să pară legală și, mai ales, de interes general. E și foarte bănoasă pentru mulți, pentru cei foarte mulți care se ascund în spatele ”dezvoltatorilor imobiliari” și-i protejează, îi ajută. Minimum 1.200 de Euro pe metrul pătrat construit !
”Parcelarea Bazilescu” e un cartier liniștit la margine de București, cu străzi înguste și case mici cu maximum un etaj și mansardă retrasă, cu grădini (obligatorii !) spre stradă, cu reguli clare de construire care asigură păstrarea locului așa cum a fost înființat.
Construirea de blocuri între case NU e în interesul locuitorilor ! E numai în interesul șmecherilor cărora nu le pasă decât de bani. Ei profită de faptul că mulți dintre noi nu ne cunoaștem drepturile sau suntem prea obosiți de muncă și nu ne mai luptăm sau lupta în justiție e scumpă, forța lor de corupere e foarte mare, procesele durează ani și zeci de ani, timp în care ei îți fac viața un iad. Construiesc urât, precar, nu respectă nici o lege, nu lasă loc nici pentru un petic de iarbă, necum distanța legală până la gard, nu sunt controlați, nu sunt pedepsiți. Sunt Stat în Stat.

Marga GRIGORE 2018-04-29 23:42:02
E împotriva intereselor cetățenilor Bucureștiului să se facă blocuri între case !
Plătim taxe și impozite cu carul ! Ce primim în schimb ? Pentru ce le plătim ? Nu ca să se facă ceva pentru noi, să fim protejați ?
De ce să vrea Ministerul Culturii și Primăria să se construiască blocuri lângă casele noastre ?
Ei vor blocuri lângă casele și grădinile lor ?
Le miroase și lor a gaze puturoase în fiecare zi și noapte ? Copiii lor sunt și ei otrăviți cu gaze toxice de la puhoaiele de mașini și de la gropile de gunoi ilegale ?
Merg și ei prin nămeți la fiecare zăpadă ? Bătrânii lor pățesc ca ai noștri, mor cu zile că nu pot ajunge la spital pentru că Salvarea nu poate intra pe stradă că n-a fost deszăpezită și e blocată de mașini parcate ?
Nu vrem blocuri între case ! Vrem să se oprească distrugerea cartierului nostru !
Avem multe nevoi urgente grave : Vrem apă curată, canalizare nouă, gaze nemăsluite cu tone de aer, curent electric stabil, drumuri fără gropi ! Vrem drumuri secundare deszăpezite ! Vrem spații verzi, vrem copaci plantați pe marginea trotuarelor ! Vrem aer curat ! Vrem transport public civilizat ! Vrem un spital nou, o policlinică nouă aici, în cartier ! Vrem un trai bun pentru banii, mulți, pe care-i plătim an de an ca impozite pe case și terenuri !
Vrem respectarea legii, nu tertipuri care să o ocolească sau să o încalce !
Vrem să ne protejați pe noi, cetățenii. Nu să-i protejați pe rechinii imobiliari !
Vrem respect pentru că suntem cetățeni cinstiți și harnici !
Marga GRIGORE 2018-04-29 23:43:09
Nu e interesul cetățenilor să apară blocuri în cartier de case:
Va scădea debitul apei la robinet: vom fi mult mai mulți oameni legați la aceeași conductă de apă foarte veche și deja insuficientă; Casele ni se vor inunda și mai des cu apa murdară din canal la orice ploaie pentru că rețeaua de canalizare e foarte veche și nu suportă încă 1.000 de locuitori pe stradă. Asta deja se întâmplă pe străzi vecine unde s-au construit ilegal blocuri de 3-4 etaje între case joase ; Canalele se vor înfunda mult mai des iar vidanja trebuie s-o plătim noi ca să vină urgent, atunci, când avem apa în casă; Ne va crește factura la lumină : blocurile fac umbră multă, vom ține becurile aprinse acolo unde acum ne intră soarele prin fereastră; Ne va crește factura la gaze pentru că umbra aduce și frig mai mult; Casele ni se vor umple de igrasie; Florile din grădini vor pieri din lipsa soarelui; Nu vom mai avea deloc liniște și aer curat: mașinile se vor înmulți enorm, ne vor umple plămânii de gaze arse; Drumurile se vor umple de gropi pentru că sunt croite pentru mașini puține. Deja drumurile s-au stricat de când au apărut blocuri pe străzile vecine ; Va fi scandal pe locurile de parcare, mașinile ne vor bloca intrările în curți și garaje. Claxoane, înjurături, întîrziat la servici. Unde-ți pui mașina când vii acasă și găsești intrarea în garaj ocupată de altă mașină ? Știu, e lege să se facă parcări subterane la orice bloc nou. Dar șmecherii fac locuri de parcare puține, le vând separat de apartamente, oamenii fac economii și nu le cumpără, șmecherii fac din garaj apartamente, nimeni nu verifică respectarea legilor iar oamenii își pun mașinile în fața porții tale chiar dacă are semn de garaj, chiar dacă legea interzice… Claxoane, nervi, infarct, hipertensiune, spital ; Va scădea mult valoarea de piață a caselor noastre, vom pierde mulți bani fără să primim vreo compensație ; La cutremur acele blocuri precare au risc mare să cadă, vor cădea peste casele noastre, peste noi !

Marga GRIGORE 2018-04-29 23:44:16
Nu trebuie să se construiască blocuri în cartierul nostru !
E O CRIMĂ să se distrugă un cartier Monument Istoric al Bucureștiului !
Chiar cine nu e bucureștean dar e ROMÂN, trebuie să țină cont, cu sfințenie, de monumentele istorice, să le îngrijească, să le protejeze de atacul infam al analfabeților fără scrupule și fără de neam și fără de țară.
Culmea e că însuși Ministerul Culturii este cel care dă derogări de la lege pentru construirea de blocuri în acest cartier istoric. Nu se știe cine anume le dă. Motivele derogărilor sunt secrete, probabil pentru că sunt ridicole și ilegale. Primăria aprobă, supusă și ”acoperită” cu acte de la Minister. Obiceiul derogărilor de la PUZ-ul zonei (Proiect de Urbanism Zonal = Lege !) este o invenție toxică pentru cetățeni, imorală și ilegală dar bine ambalată ca să pară legală și, mai ales, de interes general. E și foarte bănoasă pentru mulți, pentru cei foarte mulți care se ascund în spatele ”dezvoltatorilor imobiliari” și-i protejează, îi ajută. Minimum 1.200 de Euro pe metrul pătrat construit !
”Parcelarea Bazilescu” e un cartier liniștit la margine de București, cu străzi înguste și case mici cu maximum un etaj și mansardă retrasă, cu grădini (obligatorii !) spre stradă, cu reguli clare de construire care asigură păstrarea locului așa cum a fost înființat.
Construirea de blocuri între case NU e în interesul locuitorilor ! E numai în interesul șmecherilor cărora nu le pasă decât de bani. Ei profită de faptul că mulți dintre noi nu ne cunoaștem drepturile sau suntem prea obosiți de muncă și nu ne mai luptăm sau lupta în justiție e scumpă, forța lor de corupere e foarte mare, procesele durează ani și zeci de ani, timp în care ei îți fac viața un iad. Construiesc urât, precar, nu respectă nici o lege, nu lasă loc nici pentru un petic de iarbă, necum distanța legală până la gard, nu sunt controlați, nu sunt pedepsiți. Sunt Stat în Stat.

Stuparu Ionut 2018-05-01 18:16:47
Nu stiu cine va da dreptul sa ne lasati fara aer, fara soare, sa ne ingramaditi pe o strada ca intr-o valiza...
Lasati frumusetea cartierului (pe care, oricum, ati distrus-o aproape) si linistea acestuia in pace. Nu mai au ciorile unde sa-si aduca rudele? Ne-ati lasat sa fim invadati de analfabeti care nu stiu a scrie, dar stiu a face blocuri din carton cu ajutorul vostru. Rusine fata de semenii vostri.
Anca Nastase 2018-05-01 19:30:01
Eu cand am cerut autorizație de construcție pt locuinta mi s-a dat P+1+mansarda.De unde si pana unde P+6 intr-un cartier de case? Primăria daca da aviz de construcție de P+6 își bate joc de oamenii din acest cartier.Pacat ,numai banii vorbesc!
Romanita Selaru 2018-05-02 11:14:30
Sunt atat de multe motive pentru care nu ar trebui sa va treaca prin minte sa mai acceptati construirea de blocuri in acest cartier. Cum si cine isi permite sa supuna dezbaterii o asemenea tema ? Ati mers in cartier? Se mai poate numi cartier de case? L-ati transformat intr-o aglomeratie urbana sufocanta unde locuitorii nu se mai pot bucura de liniste, nu ne mai putem plimba cu biciclete, s-au distrus curtile lasand locul unor constructii total inadecvate, trecand si depasind limita bunului simt. Asteptam cu interes retragerea proiectului .
Radu 2018-05-02 16:43:44
Nu sunt de acord. Infrastructura de transport a zonei nu poate suporta alte blocuri de locuinte, este deja depasita.
Ciprian 2018-05-02 22:10:19
NU sunt de acord cu acordarea autorizatiei de constructie intr-o zona, in care regimul de inaltime nu il permite. Suntem satui de betoane si de eliminarea fiecarui petic de spatiu verde, doar pentru a mari si mai mult profiturile celor interesati de aceste zone. Cartierul acesta va deveni precum unul de tip "dormitor".
Este absolut clar ca estetica zonei nu conteaza, ci conteaza ca fiecare sa-si traga partea RON-ului.
Nicoleta Ciocea 2018-05-02 22:35:15
Va solicit sa opriți distrugerea identității arhitecturale a Bucureștiului . De la zi la zi, structura armonioasa si echilibrata a orașului este urâțită si transformată in înghesuiala si contradicția de stiluri arhitecturale a unui oraș asiatic, de parca Bucureștiul n-a cunoscut niciodată civilizatia europeană si stilurile cele mai rafinate in arhitectura. Prin stoparea aglomerării construcțiilor pe Str. Jimbolia puteri începe o noua etapa in viata administrației publice, etapa in care sa respectați Regulamentul Urbanistic, sa respectați gradul de insorire cuvenit fiecărei proprietăți, deci sa respectați drepturi private si interese publice.
Cornel Toader 2018-05-03 00:23:34
"Zona Bazilescu este o zona Monument Istoric. Va rugam sa o protejati si sa nu mai aprobati constructia de blocuri in zona!"

Cine ma poate ajuta sa inteleg ce protejam? Niste case derapanate care la un moment de betie au vost declarate "zona monument istoric"? Avem cea mai urata capitala din Europa si suntem deosebit de ocupati pe forumuri sa protejam gunoaiele. Mai bine fiecare sa-si vopseasca casa in loc sa fie mancati de invidie.
Nicoleta Ciocea 2018-05-03 05:56:44
Va solicit sa opriți distrugerea identității arhitecturale a Bucureștiului . De la zi la zi, structura armonioasa si echilibrata a orașului este urâțită si transformată in înghesuiala si contradicția de stiluri arhitecturale a unui oraș asiatic, de parca Bucureștiul n-a cunoscut niciodată civilizatia europeană si stilurile cele mai rafinate in arhitectura. Prin stoparea aglomerării construcțiilor pe Str. Jimbolia puteri începe o noua etapa in viata administrației publice, etapa in care sa respectați Regulamentul Urbanistic, sa respectați gradul de insorire cuvenit fiecărei proprietăți, deci sa respectați drepturi private si interese publice.
Walt Grev 2018-05-03 10:28:20
Daca e parcela istorica de ce construiti blocuri? Ce urmeaza? Demolarea Teatrului de Vara din Parc Bazilescu pentru ca in curand nu se va mai putea restaura datorita degradarii avansate?
Alex 2018-05-03 10:30:41
Mama are probleme cu inima, o vad luind medicamente din ce in ce mai des. Mi-a spus de mai multe ori in ultimul an ca o afecteaza foarte mult povestea cu blocul (desi e o femeie foarte puternica si se plinge foarte rar) – cum sa nu ma afecteze, imi zicea, cind vezi cum unii pot incalca legea si nu patesc nimic, si mai scot si o gramada de bani din vinzari de apartamente, in timp ce tu, care muncesti cinstit si platesti bani grei la stat, nu ai pe nimeni care sa te apere?

Asa incit intreb si eu, ca cetatean roman (pentru ca ma simt roman, desi sint plecat din tara), ca locuitor al Bucurestiului impreuna cu familia mea: in ce fel sint facute aceste derogari, aceste proiecte de blocuri, asa incit sa ma ajute pe mine? Cum si in ce fel imi servesc mie? Cum le servesc parintilor mei, care platesc bani la stat prin impozite, asigurari de sanatate si toate celelalte? Cum as putea sa fiu de acord cu asa un proiect, care deja vad cum ne afecteaza si ne pune in pericol traiul, buzunarul, sanatatea si chiar viata?
Alex 2018-05-03 10:31:23
Pe urma eu am plecat la lucru in strainatate, iar parintii mei au ramas acasa. N-a trecut mult si curtea cu cei trei sau patru ciini, a disparut. In locul ei s-a ridicat un bloc. Perversitatea chestiunii cu derogarile de la lege este ca o derogare nu vine niciodata singura. Blocul a depasit inaltimea proiectata, a depasit si coeficientul de ocupare a terenului si s-a intins pina aproape de gardul nostru. Vorbeam cu ai mei pe Skype si mama uneori nu-si putea stapini lacrimile. Incercase sa vorbeasca la Primarie, ajunsese sa il roage si pe proprietar… degeaba. Care lege, care PUZ? Toti i-au ris in nas. Blocul s-a ridicat, s-a tot ridicat pina cind ne-a luat toata lumina de pe acea parte de casa, acum trebuie sa tinem luminile aprinse in camerele respective, chiar si ziua. Blocul era terminat cind au inceput sa apara masini, din ce in ce mai des si din ce in ce mai multe, cu indivizi care aveau treaba acolo si parcau, inexplicabil, in fata curtii noastre (culmea, nu in fata blocului!). Au inceput scandalurile, prieteni veniti la noi in vizita care n-aveau loc sa parcheze din cauza acestor masini, doamna care ne ajuta la curatenie nu-si putea uneori parca masina, apoi au inceput situatii urite in care parintii mei nu reuseau sa iasa din garaj din cauza cite unei masini care le bloca iesirea. Ascultam povestile astea pe Skype. Pe urma, strada noastra, care ca toate strazile din zona era facuta pentru trafic redus, a inceput sa se strice. Masinile care plecau si veneau de la bloc (si de la cele invecinate) devenisera foarte numeroase, iar asfaltul a inceput sa cedeze. Cind am venit in concediu, am rugat-o intr-o dimineata pe o domnisoara, venita la bloc, sa-si mute masina din fata curtii noastre in fata blocului. S-a ratoit la mine, ca are dreptul sa parcheze unde vrea ea. Probabil este una dintre viitoarele noastre vecine.
Alex 2018-05-03 10:32:01
Locuiesc in acest cartier de aproape unsprezece ani. Cind ne-am mutat, veneam din aglomeratia infernala din centru, cu scandaluri aproape zilnice din cauza masinilor care ne blocau iesirea, cu aer din ce in ce mai greu de poluare si cu galagie noaptea venita de la barurile din apropiere.
Bucurestii Noi era pe-atunci un cartier linistit, care pastra arhitectura gindita de avocatul Nicolae Bazilescu inainte de razboi: un cartier plin de casute si vile, cu arbori si flori in fiecare curte. Din casa noastra se vedea asfintitul, iar in zilele foarte senine vedeam uneori Bucegii. Casa noastra era luminoasa, cu mult soare aproape in toate camerele; la inceput aveam mereu impresia ca am uitat lumini aprinse. Linga noi era o curte in care proprietarul tinea trei sau patru ciini, care incepeau sa latre daca in apropiere se opreau oameni straini, lucru foarte de folos chiar si pentru casa noastra atunci cind ni se mai strica interfonul, sau noaptea cind mai dau tircoale hotii. Locuintele fiind mici, cu locatari putini, si masinile erau putine, iar aerul mirosea frumos.
N-au trecut nici cinci ani pina cind am inceput sa vad primele blocuri. La inceput mai departe, printre case, apoi din ce in ce mai aproape. Dupa inca un an sau doi, Bucegii nu se mai vedeau aproape deloc. Apoi au inceput sa apara blocuri pe strazile vecine, si la un moment dat un bloc mare s-a ridicat si ne-a luat bucuria asfintitului. Eu aveam un loc de munca stresant, cu sefi mediocri si rau-intentionati, cu sicane. Casa noastra, simplul fapt de a fi acasa, era pentru noi o oaza de liniste si de frumusete. Ne-am intristat, ne-am resemnat, ne-am gindit ca ne vom obisnui si fara Bucegi si asfintit. In fond, se poate si mai rau.
Alex 2018-05-03 10:36:30
Locuiesc in acest cartier de aproape unsprezece ani. Cind ne-am mutat, veneam din aglomeratia infernala din centru, cu scandaluri aproape zilnice din cauza masinilor care ne blocau iesirea, cu aer din ce in ce mai greu de poluare si cu galagie noaptea venita de la barurile din apropiere.
Bucurestii Noi era pe-atunci un cartier linistit, care pastra arhitectura gindita de avocatul Nicolae Bazilescu inainte de razboi: un cartier plin de casute si vile, cu arbori si flori in fiecare curte. Din casa noastra se vedea asfintitul, iar in zilele foarte senine vedeam uneori Bucegii. Casa noastra era luminoasa, cu mult soare aproape in toate camerele; la inceput aveam mereu impresia ca am uitat lumini aprinse. Linga noi era o curte in care proprietarul tinea trei sau patru ciini, care incepeau sa latre daca in apropiere se opreau oameni straini, lucru foarte de folos chiar si pentru casa noastra atunci cind ni se mai strica interfonul, sau noaptea cind mai dau tircoale hotii. Locuintele fiind mici, cu locatari putini, si masinile erau putine, iar aerul mirosea frumos.
N-au trecut nici cinci ani pina cind am inceput sa vad primele blocuri. La inceput mai departe, printre case, apoi din ce in ce mai aproape. Dupa inca un an sau doi, Bucegii nu se mai vedeau aproape deloc. Apoi au inceput sa apara blocuri pe strazile vecine, si la un moment dat un bloc mare s-a ridicat si ne-a luat bucuria asfintitului. Eu aveam un loc de munca stresant, cu sefi mediocri si rau-intentionati, cu sicane. Casa noastra, simplul fapt de a fi acasa, era pentru noi o oaza de liniste si de frumusete. Ne-am intristat, ne-am resemnat, ne-am gindit ca ne vom obisnui si fara Bucegi si asfintit. In fond, se poate si mai rau.
Alex 2018-05-03 10:41:16
Locuiesc in acest cartier de aproape unsprezece ani. Cind ne-am mutat, veneam din aglomeratia infernala din centru, cu scandaluri aproape zilnice din cauza masinilor care ne blocau iesirea, cu aer din ce in ce mai greu de poluare si cu galagie noaptea venita de la barurile din apropiere.
Bucurestii Noi era pe-atunci un cartier linistit, care pastra arhitectura gindita de avocatul Nicolae Bazilescu inainte de razboi: un cartier plin de casute si vile, cu arbori si flori in fiecare curte. Din casa noastra se vedea asfintitul, iar in zilele foarte senine vedeam uneori Bucegii. Casa noastra era luminoasa, cu mult soare aproape in toate camerele; la inceput aveam mereu impresia ca am uitat lumini aprinse. Linga noi era o curte in care proprietarul tinea trei sau patru ciini, care incepeau sa latre daca in apropiere se opreau oameni straini, lucru foarte de folos chiar si pentru casa noastra atunci cind ni se mai strica interfonul, sau noaptea cind mai dau tircoale hotii. Locuintele fiind mici, cu locatari putini, si masinile erau putine, iar aerul mirosea frumos.
N-au trecut nici cinci ani pina cind am inceput sa vad primele blocuri. La inceput mai departe, printre case, apoi din ce in ce mai aproape. Dupa inca un an sau doi, Bucegii nu se mai vedeau aproape deloc. Apoi au inceput sa apara blocuri pe strazile vecine, si la un moment dat un bloc mare s-a ridicat si ne-a luat bucuria asfintitului. Eu aveam un loc de munca stresant, cu sefi mediocri si rau-intentionati, cu sicane. Casa noastra, simplul fapt de a fi acasa, era pentru noi o oaza de liniste si de frumusete. Ne-am intristat, ne-am resemnat, ne-am gindit ca ne vom obisnui si fara Bucegi si asfintit. In fond, se poate si mai rau.
Elena Pana 2018-05-03 12:04:44
Eu personal ma intreb daca citeste cineva aceste mesaje? Chiar daca am obosit sa ne opunem acestor proiecte, noi tot o vom face! Sper ca aceasta "dezbatere publica"nu este doar o obligatie legala, bifata pe hartie. Nu as vrea sa adaug lista tuturor argumentelor insirate de locuitorii din zona, impotriva acestui proiect, pentru ca sunt perfect adevarate. Vreau doar sa adaug ca locuiesc de 50 de ani in acest cartier, care pana mai de mult, putea fi numit un cartier frumos, linistit! Vreau sa adaug ca exista pe aceasta strada anumite persoane, care in lupta cu aceste constructii aberante, urate si aglomerate, au fost nevoite sa se indatoreze la banci pentru a mai cumpara cate o parcela de teren, in speranta ca aceasta va fi salvata de astfel de constructii. Se obtin asa de usor avize de la societatile de utilitati, pentru aceste "blocuri", doar pentru ca au de incasat niste taxe. Taxe pe care ei nu le folosesc in reabilitarea infrastructurii deja existente (apa, energie, gaze). Infrastructura este aceeasi, din anii 90, cand societatile (de stat, la vremea aceea), au implementat-o, iar aceste societati incaseaza acum profituri pe seama lor, fara a mai face investitii. Investitiile din anii 90 au fost gandite, raportandu-se la numarul de case din zona, la numarul de persoane care locuiau atunci si in aceeasi stare au ramas! Se spune ca Zona Bazilescu este zona protejata. De cine? Cum? Rog sa NU aprobati constructii care nu se incadreaza in aceasta zona! Am speranta ca veti lua decizia corecta in ceea ce priveste acest proiect.
Emanuel 2018-05-04 11:43:53
Nu sunt de acord cu acest proiect. Nu sunt lămurit de ce, atat timp cat dezbaterea publica nu s a incheiat, macaralele sunt deja acolo?
Rotaru 2018-05-04 12:00:41
Va rugam sa respectati legea in vigoare! In acest sens, sa constatati ca proiectul incalca normele legale! Este o zona protejata si trebuie sa ramana astfel.
Rotaru 2018-05-04 12:23:38
Va rugam sa respectati legea in vigoare! In acest sens, sa constatati ca proiectul incalca normele legale! Este o zona protejata si trebuie sa ramana astfel.
Rotaru 2018-05-04 12:27:55
Va rugam sa respectati legea in vigoare! In acest sens, sa constatati ca proiectul incalca normele legale! Este o zona protejata si trebuie sa ramana astfel.
LUMINITA STEFAN 2018-05-04 20:24:30

In perimetrul cuprins intre Lidl si soseaua Chitila, pe strada Jimbolia exista deja 14(PAISPREZECE) blocuri, cate 7 pe fiecare latura.
Acestea au o medie de 14 apartamente - unul dintre ele are chiar 27(DOUAZECISISAPTE) apartamente.
Sunt in jur de 180 de locuinte.
Am luat numerele postale de pe strada Jimbolia intre Bucurestii Noi(pornind de la azilul de batrani-numere fara sot si din dreptul Lidl-numere cu sot) si Soseaua Chitila si a
reiesit un numar total de 142.Scazand cele 14 blocuri rezulta ca sunt 128 de curti.
Conform matematicii, 128 < 180.
Inca 4 blocuri P+6 cate apartamente vor fi in total?
Strazile perpendiculare pe strada Jimbolia, precum si cele paralele, au blocuri intre case.
Unde se mai poate parca?Unde mai merg copiii la scoala?Cum traversezi stradutele avand in vedere ca nu se vede nimic in intersectie din cauza masinilor parcate?
Cat mai suporta reteaua de electricitate, gaz si apa?
Cine plateste aparatura electronica si electrocasnica care se arde din cauza intreruperilor de curent?PRIMARIA?Pentru ca da autorizatii?
Care este cuantumul impozitelor celor cca 180 de apartamente fata de cel al caselor?
Atat de mare incat sa fie o justificare pentru autorizatii?
Din punct de vedere al voturilor, prea putine - foarte multe din masinile parcate sunt din afara Bucurestiului.Ca o observatie, impozitul aferent acestor masini nu se incaseaza in
Municipiul Bucuresti, desi ele circula zilnic in oras - nu in tranzit.
De altfel, strada Jimbolia este deja INTENS circulata, probabil fiindca are iesire directa pe Soseaua Chitila.
Sunt foarte multe aspecte negative.
NU sunt de acord cu acest proiect.
Este vizibil ca autorizarea unui astfel de proiect NU se poate face cu RESPECTAREA LEGISLATIEI IN CONSTRUCTII in vigoare.



Diana Tache 2018-05-04 20:25:58
Nu suntem de acord cu acest nou grup de blocuri in cartierul nostru.Familia noastra nu doreste supraaglomerarea zonei ,si asa devenita mult prea aglomerata in ultimii ani prin aceste constructii aberante si urate situate intre locuinte unifamiliale.Strada Jimbolia nu mai permite aglomerarea traficului prin aparitia de noi si noi alte blocuri din ce in ce mai inalte.Mai bine se costruieste acolo o scoala noua,moderna,cu toate dotarile,ca sa nu mai fim nevoiti sa ne ducem copiii la scoli din alte cartiere pentru ca in cartierul nostru sunt scoli prea aglomerate.Si atentie si la mizeria din vecinatate,unde se tot lucreaza la metrou ,zona insalubra pe care o suportam din ce in ce mai greu!
Valeriu Popescu 2018-05-05 11:24:44
Consultarea înseamnă discuții și ascultarea tuturor părților impactat! Străduțele nu suporta traficul actual, nicicum cel viitor. Nevoile de Apa, canal, gaz, electricitate cum sunt îndeplinite?
Doina Visa 2018-05-05 11:31:53
Referitor la proiectul 1308 , respectiv construirea a patru blocuri de locuinte D+P+5 in str. Jimbolia, nr. 103, consider ca in afara faptului ca este ilegal si contine erori (ex. " vecinatatea de nord a proiectului este bd. Bucurestii Noi" -FALS) afecteaza drepturile locuitorilor Bucurestiului la conditii de viata decente. Infrastructura existentain zona nu este dimensionata pentru a sustine un asemenea proiect. Deja construirea magazinului LIDL a afectat traficul pe strada si numarul intreruperilor de alimentare cu electricitate a zonei a crescut. Strada Jimbolia este o strada ingusta si nu poate suporta cresterea traficului . Sectiunea dintre bd. Bucurestii Noi si strada Olteniei este aglomerata, intersectia respectiva are o vizibilitate redusa, ingreunata si de masinile deja parcate in zona. Consider ca proiectul propus va bloca traficul pe aceasta sectiune si va influenta negativ tot traficul in jurul parcului Bazilescu. Viziunea avocatului Bazilescu de a crea un satelit al Bucurestiului ,in prezent cartier al Bucurestiului, civilizat, care sa absoarba populatia din Transilvania care s-a mutat in sud, dupa Marea Unire din 1918, este demolata de interese meschine, care in final ii va afecta si pe cei care le aproba, dar care nu au capacitatea sa gandeasca pentru viitor si sa inteleaga consecintele pe termen mediu si lung ale unui asemenea proiect.
VISA FLORIN 2018-05-05 11:48:20
Apreciez faptul ca ne dati posibilitatea de a ne prezenta dorintele si nevoile noastre referitoare la problemele urbanistce pe care le intampinam.
Referitor la grupul de 4 blocuri cu cate 6 nivele propus de a fi construite pe strada Jimbolia 103 , sectorul 1 Bucuresti, va rog sa mai analizati aceasta posibilitate. Bucurestiul , ca si alte mari capitale mondiale, are anumite zone specifice, linistite, cu multa vegetatie, cu casute modeste dar si constructii noi , care sa nu modifice mediul respectiv. Un asemenea spatiu este si cel din capitala noastra , din Bucurestii Noi. In prezent aici au fost construite pe langa casutele mai vechi cu doar un parter si altele de minim doua etaje plus mansarda. Aceasta zona este in patrimoniul imobiliar al Bucurestiului si asa ar trebui sa ramana. Ar fi aproape de necrezut daca ati tine cont de parerea mea si ati interzice aceste constructii.
Nicolae Vasile 2018-05-05 20:14:48
Nu sunt de acord cu aceste blocuri care se vor face pentru ca si asa este sufocata zona
Maria S. 2018-05-05 20:43:41
Nu suntem de acord cu aceste constructii. Locuiesc de peste 40 de ani in acest cartier si e trist sa-l vezi de-a lungul timpului cum s-a umplut cu aceste monstruozitati de blocuri intre case, e trist si inca sper ca undeva acolo sus or sa dea socoteala toti cei care s-au murdarit pentru a da aceste autorizatii de constructie. Pacat!
Marian V. 2018-05-05 20:50:25
Nu vreau aceste blocuri langa noi, nu sunt deacord. Sper sa putrezeasca in iad cei care au dat aceste autorizatii de constructie
David Livia 2018-05-06 00:40:17
Aceasta problema-construirea blocurilor intr-un cartier de case, zona istorica protejata- nu trebuia sa existe. Cei de la primarii trebuie sa rezolve probleme, nu sa le creeze. Este evident ca noile blocuri deja construite in ultimii ani au alterat grav calitea vietii in cartierul Bucurestii Noi, iar cele ce se preconizeaza vor pecetlui distrugerea "Parcelarii Bazilescu". Aceasta parcelare , strazi paralele si perpendiculare, cu loturi de teren care asigura mult soare si verdeata fiecarei locuinte, reprezinta un exemplu de gandire in slujba cetateanului. Aprobarea constuirii blocurilor pe str. Jimbolia ar fi un nou abuz. La inceputul secolului trecut, cand s-a conturat cartierul, intai s-au trasat strazile, generoase pentru vremea aceea, s-a parcelat terenul si s-au dat cateva proiecte de case "tip" . Astfel , cartierul a avut un caracter unitar, a fost construit in urma unui proiect pentru toata zona (si cu Damaroaia ) si asa ar fi trebuit sa ramana. Se putea dezvolta armonios fara "dezvoltatori imobiliari", pastrand caracterul de oaza de liniste . Acum este aproape o jungla (circulatia de pe strazi, parcarile, scoala copiilor), in curand o jungla fara verdeata.
DAN 2018-05-06 14:55:34
Nu suntem de acord cu acest proiect. Cartierul nu are infrustructura corespunzatoare. Acordul locuitorilor zonei ar trebuie sa fie luata in considerare pentru aprobarea proiectului.
Mihaela Furtuna 2018-05-07 07:05:01
Buna ziua! Nu mai vreau blocuri! Cand am construit casa acum 11 ani regimul maxim de construire era P+1E+M si obligatoriu loc de parcat masina in curte. Acum exista o gramada de blocuri lipsite de o estetica elementara care nu ofera locuri de parcare motiv pentru care strazile s-au aglomerat. Deja traficul in zona a devenit greu de suportat. Imi ia 30 minute sa ies din cartier. M-am saturat de zgomotele santierelor, de praf, de aglomeratia care a stricat linistea cartierului! Daca tot este sa se faca ceva pe locul fostelor sere, propun un complex de recreere cu bazin de inot sau extinderea parcului care deja a devenit cam neincapator pentru cate persoane vin sa se bucure de el. Nu construirii de noi blocuri printre case!!
Mihaela Furtuna 2018-05-07 07:05:20
Buna ziua! Nu mai vreau blocuri! Cand am construit casa acum 11 ani regimul maxim de construire era P+1E+M si obligatoriu loc de parcat masina in curte. Acum exista o gramada de blocuri lipsite de o estetica elementara care nu ofera locuri de parcare motiv pentru care strazile s-au aglomerat. Deja traficul in zona a devenit greu de suportat. Imi ia 30 minute sa ies din cartier. M-am saturat de zgomotele santierelor, de praf, de aglomeratia care a stricat linistea cartierului! Daca tot este sa se faca ceva pe locul fostelor sere, propun un complex de recreere cu bazin de inot sau extinderea parcului care deja a devenit cam neincapator pentru cate persoane vin sa se bucure de el. Nu construirii de noi blocuri printre case!!
Mihaela Furtuna 2018-05-07 08:05:25
Sunt pentru un proiect pentru intreaga comunitate!
Grup Initiativa Civica Bucurestii Noi 2018-05-07 09:34:41
Prin reprezentant, azi 07 mai 2018, la orele 08:28, la ghiseul 19, cu nr. inregistrare 1621465, Grupul de Initiativa Civica Bucurestii Noi a depus o "RECOMANDARE la proiectul de act normativ 1308" referitor la Regimul maxim de inaltime avut in vedere sa fie de = Ds + P + 2E si NU de 2S + Ds + P + 4Er - 5Er, insotita de semnaturile de sustinere a 107 locuitori ai zonei. In urmatoarele doua saptamani alte cateva sute de semnaturi de sustinere ale locuitorilor din Bucurestii Noi a recomandarii de mai sus, pentru proiectul 1308, vor fi adaugate celor 107 deja inaintate PMB. Nu concepem sa nu tineti seama de vocea comunitatii locale direct afectata de acest proiect!
Marian Enescu 2018-05-07 10:06:11
Buna ziua,
Sunt locatar in aceasta zona.
Conform legii, inaltimea maxima este P+2E, hmax 10m, POT45%
In consecinta, solicit incadrarea proiectului in normele legale din zona.
In caz contrar, ne vom folosi de toate mijloacele legale pentru ca acest proiect sa nu vada lumina zilei, daca nu se respecta legalitatea.
Marian Enescu
Ileana Enescu 2018-05-07 10:09:05
Buna ziua,
Acest proiect trebuie sa respecte regulile legale in vigoare din zona, respectiv P+2E si POT45%!
In modul in care se prezinta acum, el nu respecta aceste lucruri.
Ileana Enescu
Victor Enescu 2018-05-07 10:11:03
Buna ziua,
Proiectul nu respecta regulamentul de urbanism in zona. Dupa stiinta mea, orice imobil in zona noastra trebuie sa aiba maxim Parter+2etaje.
Victor Enescu
Dinu Enescu 2018-05-07 10:12:28
Proiectul depaseste cadrul legal al urbanismului din zona, care stipuleaza maxim parter si doua etaje.
Dinu Enescu
Silvestru Covrig 2018-05-07 10:14:46
Buna ziua,
Sunt si eu locuitor al acestei zone.
Inaltimea din acest proiect contravine regulilor de urbanism ale zonei, care sunt P+2E, POT45%, din cate stiu eu.
Cu stima
Silvestru Covrig
Olga Hlescu 2018-05-07 10:16:56
Buna ziua,

Proiectul este mult prea inalt pentru zona, si blocurile prea dese!

Exista un regulament de urbanism, de la care acest proiect nu trebuie sa se abata!

Olga Hlescu
catalina 2018-05-07 21:24:51
Nu dorim aprobarea unor blocuri in aceasta zona de case. Regulamentul de urbanism a fost deja incalcat de catre dezvoltatorii din zona. Daca au primit autorizatie de P+2 +M au construit P+4 pe principul ca merge si asa si ca vor intra apoi in legalitate. Le-a iesit de fiecare data in dezavantajul direct al vecinilor de langa blocurile in speta, care nu au pic de intimitate si indirect afectand intregul cartier prin aglomeratia infernala care se formeaza dimineata pe toate arterele care duc spre centru. Este blocat tot Bulevardul Bucurestii Noi si tot Bulevardul Jiului, Poligrafiei etc. Deja s-a aprobat proiectul Afi City care o sa ne impacteze dpdv al aglomeratiei, si sunt alte blocuri care vor aparea...din pacate. Nu mai suportam ca in aceasta frumoasa zona de case sa se faca aceste blocuri oribile...care ne sufoca pur si simplu.
catalina 2018-05-07 21:25:23
Nu dorim aprobarea unor blocuri in aceasta zona de case. Regulamentul de urbanism a fost deja incalcat de catre dezvoltatorii din zona. Daca au primit autorizatie de P+2 +M au construit P+4 pe principul ca merge si asa si ca vor intra apoi in legalitate. Le-a iesit de fiecare data in dezavantajul direct al vecinilor de langa blocurile in speta, care nu au pic de intimitate si indirect afectand intregul cartier prin aglomeratia infernala care se formeaza dimineata pe toate arterele care duc spre centru. Este blocat tot Bulevardul Bucurestii Noi si tot Bulevardul Jiului, Poligrafiei etc. Deja s-a aprobat proiectul Afi City care o sa ne impacteze dpdv al aglomeratiei, si sunt alte blocuri care vor aparea...din pacate. Nu mai suportam ca in aceasta frumoasa zona de case sa se faca aceste blocuri oribile...care ne sufoca pur si simplu.
catalina 2018-05-07 21:25:25
Nu dorim aprobarea unor blocuri in aceasta zona de case. Regulamentul de urbanism a fost deja incalcat de catre dezvoltatorii din zona. Daca au primit autorizatie de P+2 +M au construit P+4 pe principul ca merge si asa si ca vor intra apoi in legalitate. Le-a iesit de fiecare data in dezavantajul direct al vecinilor de langa blocurile in speta, care nu au pic de intimitate si indirect afectand intregul cartier prin aglomeratia infernala care se formeaza dimineata pe toate arterele care duc spre centru. Este blocat tot Bulevardul Bucurestii Noi si tot Bulevardul Jiului, Poligrafiei etc. Deja s-a aprobat proiectul Afi City care o sa ne impacteze dpdv al aglomeratiei, si sunt alte blocuri care vor aparea...din pacate. Nu mai suportam ca in aceasta frumoasa zona de case sa se faca aceste blocuri oribile...care ne sufoca pur si simplu.
Micu Nicolae 2018-05-07 22:13:30
Buna ziua, unde isi vor parca masinile toti acesti locatari, copiii acestora unde vor invata? NU SUNT DEACORD CU ACEST PROIECT 1308
Beenard Josef 2018-05-07 22:20:18
NU,zona va fii sufocata, si asa e sufocata de antreprenorii de bucurestii noi care construiesc "legal" in zona de case p+1+2+3+m+pod locuibil..? Unde e ISC-ul platit din banii nostri? Nu sunt deacord pentru aceste blocuri
catalina 2018-05-11 10:31:51
Nu dorim aprobarea unor blocuri in aceasta zona de case. Regulamentul de urbanism a fost deja incalcat de catre dezvoltatorii din zona. Daca au primit autorizatie de P+2 +M au construit P+4 pe principul ca merge si asa si ca vor intra apoi in legalitate. Le-a iesit de fiecare data in dezavantajul direct al vecinilor de langa blocurile in speta, care nu au pic de intimitate si indirect afectand intregul cartier prin aglomeratia infernala care se formeaza dimineata pe toate arterele care duc spre centru. Este blocat tot Bulevardul Bucurestii Noi si tot Bulevardul Jiului, Poligrafiei etc. Deja s-a aprobat proiectul Afi City care o sa ne impacteze dpdv al aglomeratiei, si sunt alte blocuri care vor aparea...din pacate. Nu mai suportam ca in aceasta frumoasa zona de case sa se faca aceste blocuri oribile...care ne sufoca pur si simplu.