Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal DRUMUL GĂZARULUI NR. 26B, SECTOR 4
Comentarii
Alex 2020-01-09 21:45:55
Buna seara, propun ca pe terenul aflat in discutie sa existe cat mai mult spatiu verde, sa se planteze arbori si sa nu se asfalteze fara a se tine cont de nevoile vecinilor de a avea aer curat si mai putina poluare. De asemenea doresc sa se faca un teren de sport de care sa punem beneficia toti cei ce locuim in zona,probabil sub forma unei sali de sport, desi de preferat ar fi in aer liber,sau de ce nu sa fie ambele variante: posibila varianta ar fi pe acoperisul viitorului magazin? Daca nu, macar sa se faca un acoperis cat mai prietenos cu mediul.
Cristina 2020-01-10 19:16:28
Buna seara,
In cele din urma se intampla ceva pe acest teren abandonat și populat de câini și oameni ai străzii. Din ce văd in proiect este prevăzută o zona dedicată activităților sportive. Avem nevoie de o zona civilizata intr-un loc uitat de atâta timp.
doina 2020-01-13 14:55:50
Buna ziua, pana cand vom fi nevoiti noi cei din zona sa suportam acest focar de infectie , deja au trecut ceva ani buni de cand se tot dezbate public si atat!
Boby 2020-01-14 22:40:45
Primăria capitalei împreuna cu primăriile de sector TREBUIE sa crească impozitele de 2000 de ori pentru astfel de proprietari.
Indolenta lor, a edililor, au favorizat acești pseudo proprietari sa își bată joc de comunități.
TREBUIE stopata construcția de hipermarketuri in oraș.
Giani 2020-01-15 19:53:44
Când autoritățile nu își fac treaba, cetățenii au de suferit. O bază sportivă a fost lăsată deliberat în paragină, ca să fie valorificată pe piața imobiliară. Fostul stadion TMB (sau Girueta) are un dublu statut: spațiu verde și bază sportivă. Din acest punct de vedere, două legi organice restricționează schimbarea destinației bazei sportive: OUG 195/2005 - Legea mediului, și Legea 69/2000 - Legea sporturilor (ambele modificate și completate între timp).

Pe cale de consecință prezint următoarele motive pentru care NU sunt de acord cu proiectul supermarket în loc de stadion:
1. Legislația. În momentul de față construirea unui supermarket pe stadion este ILEGALĂ. Construirea ca o glumă proastă și cinică a unui teren de sport indoor nu constituie păstrare a destinației de bază sportivă conform Legii 69/2000. Este doar un soi de praf în ochi. De asemenea, înierbarea acoperișului nu înseamnă că se păstrează destinația actuală a terenului de spațiu verde, conform OUG 195/2005.
2. Accesul. Un supermarket de asemenea dimensiuni induce implicit și o creștere a traficului auto. Singura cale rutieră de acces pe amplasament o constituie strada Drumul Găzarului, și așa aglomerată, ce are doar două benzi (o bandă pe sens), nu poate fi extinsă din motive de spațiu, și este dificil de crezul că ar putea să preia debitul de trafic suplimentar ce ar fi generat de acest supermarket.
2.1. Atât amplasamentul pe are urmează a se construi supermarketul, cât și calea rutieră de acces, sunt la distanțe foarte mici de blocurile de locuințe din zonă. Conform legislației rutiere, aprovizionarea și alte servicii de utilitate publică (ex. preluarea deșeurilor) aferente supermarketului nu se vor putea realiza decât pe timpul nopții, implicând autovehicule de mare tonaj. Tranzitul autovehiculelor de mare tonaj pe timp de noapte va provoca cu siguranță un disconfort puternic locuitorilor din blocurile învecinate din punct de vedere al zgomotului.
3. Trendul european este ca toate aceste mari centre comerciale să fie localizate la periferia orașelor, nicidecum în mijlocul zonelor dens populate.

Ca alternativă propun răscumpărarea terenului de către Primăria Sectorului 4 (ar costa cam la 10% din prețul plătit pentru ligheanele alea maro în care au plantat niște arbuști costelivi) și transformarea amplasamentului într-o zonă cu dublă funcțiune: bază sportivă cu terenuri de mici dimensiuni, cum ar fi terenuri de fotbal pe teren redus (scuze pentru repetiție), tenis, handbal, baschet asociate cu o zonă verde de parc, cu locuri de joacă pentru copii.
Teodora 2020-01-16 18:15:00
Parc sa fie! Actuala administratie a distrus mare suprafata din parculete, a betonat tot ce se putea, a ciopartit sau a scos copaci frumosi...tot sectorul e numai borduri si asfalt...
Mihai 2020-01-16 20:07:45
Dumneavoastra cei care votați astfel de lucruri nu locuiti in sector 4, nu aveti părinți sau copii ce respiră același aer?
Cu toti banii din lume sanatatea nu se mai poate cumpara. Gândiți de două ori înainte de a vota tăierea si distrugerea oricărui spatiu verde din sector.
Tudor Grigoriu 2020-01-16 21:17:45
Poluarea in Bucuresti a atins cote alarmante. Se simte concret calitatea proasta a aerului. Avem nevoie de spatii verzi nu de mai mult beton
Sandra Dominey 2020-01-17 09:25:00
Nu sunt de acord cu construirea unui hypermarket in locul spatiului verde si a bazei sportive. Hypermarketurile inseamna moartea mediu si pentru comertul orasului
Azis Yener 2020-01-17 10:25:27
Sa se amenajeze terenuri de sport, alei de role, piste de alergat de tartan, sa se planteze copaci.
Diana 2020-01-17 11:35:03
NU doresc betonarea spatiului verde. NU doresc constructia hipermarketului.
Iuli 2020-01-17 12:33:46
Rog să faceti parc cu cat mai multi copaci, eventual ceva deja matur sau si mai bine pawlonia care creste repede, o mică pădure
Dumitrică Constantin 2020-01-17 12:38:47
Vreau parc acolo!
Andreea 2020-01-17 12:57:28
Intr-o singura generatie, suprafata parcurilor si spatiilor verzi din capitala aproape ca s-a injumatatit. Recomandările europene spun că locuitorii unui oraș ar trebui să aibă un parc la o distanță de maximum 15 minute de mers pe jos. Centre comerciale sunt destule, avem nevoie de spatii verzi, nu de alte surse de poluare.
Dan Chiriac 2020-01-17 16:17:35
Locuiesc în Sectorul 4 şi nu cred că avem nevoie de încă un mare supermarket în condiţiile în care infrastructura este cea care este şi deficitul de spaţiu verde este la rândul său foarte mare. Un parc cu locuri de joacă şi terenuri pentru sport cred că ar fi mult mai nimerit.
Balasa Emanuel 2020-01-17 16:23:32
Ma opun betonarii acestui spatiu si constructiei precizate. Va rog amenajati spatiu verde (adica nu gazon cu trei leagane, ci parc cu copaci plantati si ne"toaletati" apoi anual pana la trunchi, asa cum se intampla in restul orasului, doar-doar se vor usca mai repede sa avem spatiu pt alte constructii).
MTC 2020-01-17 16:35:28
Acel spațiu ar trebui amenajat ca parc, loc de recreere, cu cat mai multe spatii verzi. Pe sos Giurgiului sunt 5 Mega Image, 1 Lidl si Piata Progresul! Nu avem nevoie de alt magazin care va ingreuna circulatia deja sufocantă din zona. Locuri de parcare sunt insuficiente in zona, un supermarket ar aglomera si mai tare zona. Pe langa Mega si Lidl, avem destul de aproape Cora sun Plaza si Carrefour Grand Arena.
Vrem spatii verzi, parcuri. Primaria sector 4 a betonat si distrus putinele spatii verzi existente si le-a redus la niste petice de iarba!
alexe 2020-01-17 23:47:30
Sunt impotriva construirii oricarui magazin in aceasta zona, deja aglomerata si suprasaturata de spatii comerciale.
Sunt pentru o decizie de achizitie a terenului de catre Primaria Sector 4 in scopul amenajarii unui parc.
Burlan Florin 2020-01-18 12:00:32
Avem nevoie de spatii verzi, terenuri de sport, piste de alergare si locuri de joaca. Nu putem cumpara sanatatea copiilor de la hypermarket. Un astfel de proiect va genera un trafic auto infernal si poluare intr-o zona care deja are probleme cu aglomeratia. Intotdeauna la intersectia Drumul Gazarului cu Sos Giurgiului este coada de masini care prind cel putin 2 semafoare.
Vasile Mincu 2020-01-20 12:58:43
Obligatoriu, PARC!
Marcu Bogdan 2020-01-20 16:12:43
Ne-am saturat de spatii comerciale. Pe bune, nu mai e nevoie de asa ceva. Sunt multe alte chestii care lipsesc sectorului sau orasului: spatii verzi, spatii de relaxare, birouri, locuri de parcare. O cladire de birouri cu spatiu verde jur imprejur ar fi senzationala.
Mihai Manolache 2020-01-20 21:25:07
Parca terenul ala e incadrat ca baza sportiva si legea cam spune ca nu i se poate schimba destinatia asa cum vrea unul si altul. Sa se faca terenuri de as port, sa se puna copaci, sa bina Kauflandul sa sponsorizeze competitii, nu sa il umple de hale. Ba chiar si primaria sa organizeze competitii sportive. Ca si asa zona aia e dedtul de sufocata. Hipermarket ii mai trebuie...
Antonio Andrusceac 2020-01-21 12:30:45
NU CONSTRUIRII UNUI HIPERMARKET IN LOCUL UNEI BAZE SPORTIVE.

1. Schimbarea destinatiei unei baze sportive este ILEGALA.
2. Construirea unui hipermarket in acea zona incalca toate recomandarile PMUD si de mediu.
3. Primaria de sector NU a amendat proprietarul terenului si nici nu a marit impozitul pe terenul lasat in paragina ( exista HCL in acest sens ). De ce ? Pentru a da posibilitate unora sa se planga de starea insalubra a terenului si sa se ' bucure ' ca in locul buruienilor si a gunoiului ( care nu trebuiau sa existe daca Baluta respecta legea - avertiza proprietarul prin serviciul de mediu din politia locala s4, care in urma unei evaluari in teren sesiza ADP S4 sa curete si igienizeze terenul,dupa care se emitea factura pe numele proprietarului si se punea poprire prin directia de taxe si impozite locale..,simplu ) va aparea un hipermarket, se va betona totul, se vor trezi cu un depozit si sute de masini in fata geamurilor, si cu o crestere a poluarii si traficului in zona.

Solutii : rascumpararea terenului ( dar nu ca in cazul Parcului Verdi pe care s-au platit 50 milioane eur...), si pastrarea destinatiei de baza sportiva. ( construirea unei baze sportive si a unui parc)
2. Parteneriat public privat ptr construirea bazei sportive.
3. Construirea de catre proprietar a unei baze sportive ( cand a cumparat terenul stia care este destinatia terenului )
Daniel Stanciu 2020-01-21 20:34:09
Nu încă un Hypermarket!!!
1. Schimbarea destinatiei unei baze sportive este ILEGALA.
2. Construirea unui hipermarket in acea zona incalca toate recomandarile PMUD si de mediu.
O strada cu 1 banda de circulație pe sens, traficul este infernal im zona acum, dar sa se aglomereze cu camione de aprovizionare!!!
Doar teren de sport și parc!!!
Ciubotaru Daniela 2020-01-23 15:28:37
Locuiesc de 15 ani intr-unul din blocurile învecinate proiectului. De când m-am mutat, mi-a fost dat sa văd pe acest teren mizerie și aurolaci. Acum se dorește a se aduce o investiție modernă și primul lucru pe care îl facem este sa respingem cu vehemență. Sunt convinsă ca terenul, oricât ne-am dori noi, nu a fost cumpărat pentru a se face parc. Primaria Sectorului nostru nu poate cumpara un asemenea teren pentru acest scop. Prin urmare, un magazin modern cu siguranța este mai util zonei față de situația actuala. Nu pot condamna proprietarii ca apar in permanenta gunoaie, este din păcate lipsa de civilitatie și cultura civică. Ce stiu este ca am văzut personal intervenția autorităților împreuna cu proprietarii anul trecut, pentru a fi scoși oamenii străzii de pe amplasament. Doar începerea proiectului va face sa scăpăm ca situația sa reapară.
Petrescu Liviu 2020-01-24 17:18:03
Eu locuiesc de mult mai mult timp in zona. Pot spune ca așa arată după Revoluție, un focar de infecție. Noi românii suntem foarte prețioși când se pune problema unui proiect pe un teren privat, ni se pare ca totul ni se cuvine. Ce nu spunem e ca nu se cuvine sa nu avem simț civic, nu se cuvine sa ne aruncam gunoaiele acolo unde s-ar putea sa se joace chiar copiii noștri. Sunt de părere ca proiectul in forma in care l-am consultat pe site aduce un beneficiu zonei.
Adrian Matache 2020-02-03 09:10:47
In zona gri Drumul Gazarului, in care de altfel locuiesc, acest proiect ar fi o pată de culoare. Am analizat cu atenție proiectul, observ ca se va asigura o zona de sport. Nu cred ca dacă acel teren se umplea de blocuri, eram mai câștigați. Eu agreez un astfel de magazin modern in zona.
Georgescu Antonia 2020-02-03 22:28:05
Acolo unde s-au făcut dezvoltări urbane, zona in sine a devenit mai civilizata iar oamenii au profitat mai mult decât in cazul unui teren neutilizat. Cât despre părerile exprimate, eu una, in calitate de contribuabil al Sectorului 4 nu m-as simți confortabil cu achiziția unui teren, cu siguranța scump, de către Primarie. Avem nenumărate parcuri și locuri de joaca neamenajate la adevarata valoare.
Dan Dobrescu 2020-02-03 22:54:38
Dați drumul la proiecte generatoare de locuri de munca si de bani la buget. E cel mai simplu sa blocăm. Oare de ce nu suntem vocali când se demolează clădiri monumente istorice, când se taie păduri?
Ale 2020-02-05 12:32:54
Propunerea de parc suna bine, dar sanse destul de mici sa se puna in practica asa ca propun ca macar cei ce vor face acest centru comercial sa fie cat mai preocupati de a pastra spatiu verde cat mai mult. Sa faca terenul de sport(pe care sunt obligati de lege sa il amenajeze) la nivelul solului cu gazon natural, sa planteze copaci cat mai multi, poate un acoperis cu iarba si sa aiba grija la poluare(cu praf si fonica) atat in timpul constructiei cat si dupa. De asemenea la transportul marfurilor sper sa nu vina cu tiruri grele pe o strada ingusta. Decat o zona abandonata ca acum ar fi in regula un spatiu modern, insa vrem sa ne bucuram si de un spatiu cat mai prietenos cu natura, fara o parcare betonata si plina de noxe. Sper sa se tina cont de parerile vecinilor.
Florin 2020-02-10 12:09:18
Amenajarea de spații verzi trebuie să fie una din prioritățile administrației sectorului 4.
Ar fi o greșeală majoră construirea de clădiri pe terenul aflat la Drumul Găzarului 26B, orașul acesta are destule clădiri înghesuite fără spații verzi intre ele, nu este binevenit încă un complex rezidențial.
Zona Drumul Găzarului are nevoie de un parc, în București suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este mult mai mică față de alte capitale și orașe europene!