Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal STRADA SUBLOCOTENENT CONSTANTIN GODEANU, NR. 115-117, NC211599, SECTOR 1
Comentarii
Alina 2020-01-24 13:08:14
Serios si infrastructura când? Nu mai bine întâi puneti la punct transportul, drumurile și deabia apoi aprobați proiectele?
Nichita Doru 2020-01-24 13:50:55
Nu dorim blocuri cu 12 etaje in zona , nu e corect fata de cartierul de case aflat la chiar 10 - 15 metri de acestea . Blocuri regim de inaltime mai mic poate :(
Martin Razvan 2020-01-24 13:53:30
Acest proiect imobiliar inseamna o noua agresiune urbanistica asupra unei zone care este deja sufocata de noile constructii aparute in ultimii ani, fara nicio legatura cu identitatea cartierului. Proiectul altereaza grav identitatea urbanistica a cartierului si genereaza probleme de trafic care nu pot fi rezolvate cu actuala infrastructura. Zona va deveni si mai afectata de trafic, retelele electrica, de apa si canalizare sunt deja suprasolicitate si nu vad cum vor face fata noilor constructii. Va rog sa respingeti acest PUZ si sa nu autorizati in zona asemenea proiecte imobiliare.
Tabacaru viorica 2020-01-24 14:06:09
Nu mai vrem blocuri în cartier, suntem sufocați!!
Cornel Eftimie 2020-01-24 18:58:08
Nu e cam mult să permiteți 12 etaje? Eu cred că mai mult de 4 nu ar trebui să se construiască, mai ales că zona este cu străduțe înguste.
Ene Tudor 2020-01-24 20:08:45
Nu cred ca este ok sa construiti cladiri de 12 etaje. Este o zona foarte aglomerata si fara sa fie construite cladirile respective. O SA FIE HAOS DACA O SA APROBATI ACEST PROIECT
Mihaela 2020-01-25 16:30:41
Bună ziua. Prospectul de 45 m (8 bezi - 4 x 4m, pentru viteză mare?! + 4 x 3,5m) și regimul de drum expres, propuse pentru extinderea strzii Godeanu, sunt nejustificate. 1. O arteră urbană, în țesut construit (zonă locuită) NU poate avea regim de DRUM expres (viteză mare, treceri de pietoni foarte rare, efect de barieră fizică greu de traversat). 2. Profilul de 45m nu se justifică, dat fiind că această arteră se continuă cu Bd. Bucureștii Noi și apoi cu Bulevardul Sisești și Bd. Ion Ionescu de la Brad, care au profile mai mici (pe Bd. Ion Ionescu de la Brad există construcții noi care nu mai permit lărgirea acestuia). În plus, în profilul propus pentru str. Godeanu NU EXISTĂ BENZI PENTRU BICICLETE. Poate ar trebui regîndită închiderea inelului periferic planificat in PUG 2000 (din care făcea parte str. Godeanu), la limita de nord a complexului Colosseum (cu pod peste Lacul Strulești, într-o zonă încă neconstruită, nu la limita unui țesut deja construit, pe care l-ar afecta. Strada Godeanu ar trebui să aibă un profil mai mic, de 2 benzi/sens+ benzi pentru biciclete.
Serghei 2020-01-28 15:37:18
Buna ziua, consider ca cresterea populatiei prin mutarea a sute de locatari in zona va contribui la cresterea dificultatii de patrundere in zona urbana Bucurestii Noi dispre centru, care actualmente are numai doua intrari, pe la podul Constanta si prin strada Jiului.
Mult mai utila pentru întreg Bucurestiul ar fi împădurirea acestei zone, constituindu-se astfel un filtru util fata de poluarea venită de la depozitele de gunoi din Chiajna.
Ca urmare, mă opun constructiei de locuinte/birouri prevazute in acest PUZ si solicit impadurirea zonei.
Pe de alta parte, consider utila largirea străzii Godeanu, dar propun să se includă piste de biciclete.
Este uimitor că în anul 2020 nici măcar in proiectele noi de drumuri urbane nu sunt incluse aceste piste.
bucurestean 2020-01-29 01:35:19
nu vrem zgarie nori in zona de case... aveti putina decenta...
largiti strada ,faceti piste de biciclete si impaduriti zona... pentru oxigen
puteti chiar construi o parcare pentru a nu mai circula autoturismele in oras...
asa poate mai protejam si podul Constanta..care sta sa cada..
Oana 2020-01-29 08:30:53
Acest proiect nu face decât sa încerce si mai mult traficul , si așa chinuitor de aglomerat, neavând alternative de intrare in cartier! Înainte de a aproba proiectul ar trebui sa Creați infrastuctura, sa lărgită pasajul pod constanta, sa Creați infrastructura transportului public, benzi pentru biciclete, sa Rezolvați problema gropii de gunoi care ne omoară cu zile... Sa nu mai vorbim de marele spital regionalo-municipal care era propus in apropierea acelei zone! Hai sa facem ceva si pentru comunitate, nu doar pentru așa Numiții dezvoltatori!!!
Mihaela 2020-01-29 11:49:03
Nu sunt de acord cu acest proiect. Sunt suficiente blocuri deja construite printre case si suntem deja suficienti cei care ne chinuim dimineata si seara sa intram si iesim din cartier. Iar aceste blocuri cu 12 etaje sunt mult prea inalte pentru zona si inseamna un numar mare de oameni care ar veni sa locuiasca aici. Deja exista santierul de la Marmura unde sunt prevazute blocuri cu un numar mare de apartamente, deja exista blocurile mai mici care sufoca oamenii care stau la casa! Inainte de a mai aproba astfel de proiece, ganditi-va la imbunatatirea infrastructurii, a aerului. Ne supraaglomerati in partea aceasta de oras, aprobati continuu proiecte de genul, dar de imbunatatit ceva, nimic!
dan stanescu 2020-01-29 11:51:17
clar NU! este o oroare sa propui asa ceva.
Elena 2020-01-29 13:36:45
Categoric, nu! De 10 ani se construiește haotic, fără interes pentru condițiile de locuire, generând supraaglomerate, gunoaie, poluarea aerului, situații sociale greu de rezolvat institutional. Să vedeți cum va ajunge bd.Bucurestii Noi după predarea celor câteva mii de apartamente care se construiesc acum. Ca administrație ar trebui să fiți preocupați de condițiile de locuire ale cetățenilor, să intervenți pentru gestionarea corectă a gropii de gunoi Iridex care ne îmbolnăvește de ani de zile, nicidecum de dezvoltarea afacerilor unora!! De zeci de ani nu s-a realizat nicio investiție publică semnificativă în zonă, care sunt prioritățile administrației locale??
Andrei 2020-01-29 23:01:03
Acest proiect este total nepotrivit in zona propusa, un cartier preponderent de case si cladiri joase. Deja in ultimii ani s-a construit haotic si fara a respecta legislatia.
Vlad 2020-01-29 23:01:49
Consider ca cresterea populatiei prin mutarea a sute de locatari in zona va contribui la cresterea dificultatii de patrundere in zona urbana Bucurestii Noi dispre centru, care actualmente are numai doua intrari, pe la podul Constanta si prin strada Jiului.
Arata timp cat nu se vine cu o soluție concreta de lărgirea a numărului de benzi se sub pasajul Constanta, aceste tipuri de permisiuni la a construi ansambluri rezidențiale (acesta este scopul final urmarit) va duce la sufocarea zonei.
Cosmin 2020-02-01 10:48:30
Buna ziua,

In justificarea acestui PUZ, beneficiarul face referire la densificarea zonei ca fiind un fenomen natural si benefic. Bineinteles ca este benefic, dar doar pentru beneficiar. Tot beneficiarul face referire la viitorul bulevard (propus si in PUZ coordonator S1) care va face legatura intre Bd Bucurestii Noi si Bd. Chitilei cu continuare peste liniile de cale ferata si cu legatura in S6. Datorita prezentei acestui bulevard in planuri, beneficiarul il ia ca deja facut si si-a contruit argumentatia folosindu-se de acest reper de infrastructura. Tot PUZ-ul coordonator este plin de noi bulevarde (inclusiv unul paralel cu calea ferata Buc-Constanta) care, cel mai probabil, nu se vor executa niciodata.

Toata zona, si vorbim de sute de hectare, este ocupata de zeci de ani de case unifamiliale cu regim de inaltime max P+2. Este greu de inteles cum un proiect care se vrea a se dezvolta in inima acestei zone vine cu propunerea de P+12 si poate sa fie aprobat de o administratie responsabila. Este de inteles ca trebuie sa mergem inainte si sa ne dezvoltam, dar aceasta dezvoltare trebuie sa fie armonioasa si sa se faca in linie cu ridicarea calitatii infrastructurii (de transport, de invatamant, de sanatate).

Ca si conculuzie, ma opun categoric acestui demers de ultra-densificare artificiala si solicit autoritatilor locale sa colaboreze cu beneficiarul pentru a gasi o solutie in armonie cu zona si cu dorinta actualilor locuitori cat si viitorilor locuitori ai complexului din Godeanu 115-117 de a avea un mediu placut, cu spatii largi si cu multa zona verde.
Walther 2020-02-04 09:30:07
Categoric, nu sunt de acord. PUZ-ul propus nu aduce niciun beneficiu celor ce locuiesc in zona de case si va afecta calitatea vietii, prin consecintele supraaglomerarii pe care o va crea.
Consider oportun si necesar amenajarea unei zone verzi intre strada Constantin Godeanu si Lacul Straulesti, in contextul in care fosta livada si fosta baza sportiva au fost lasate sa se degradeze, iar apoi au ajuns pe bucati in proprietatea dezvoltatorilor.
Ionescu Costin 2020-02-05 08:07:50
Aprobarea acestui PUZ este un dezastru pentru întreaga zonă si o bataie de joc la adresa tuturor oamenilor care locuiesc in zona si in intreg cartierul Bucureștii Noi!
Locuiesc in zona de 10 ani si toate s-au înrăutățit de la an la an!

Cartier cu doar doua "iesiri" spre centru supraaglomerate in fiecare dimineata de miile de masini care intra in București pe Șosea Chitilei si București Târgoviște. Seara cele doua iesiri din București blocheaza Șoseaua Chitilei si Bucureștii Noi pe km intregi. In plus toate stradutele de langa Șoseaua Chitilei care duc spre Colloseum+Constantin Godeanu+întregul drum prin Colloseum intre Constantin Godeanu si Șoseaua sunt luate cu asalt e mii de masini!
Latirea strazii Constantin Godeanu nu va insemna decat o coloana de masini de la un capat la altul. Poluarea va fi înfiorătoare!
Suntem gazati de ani de zile de la statiile ardere/incinerare de la Rudeni! Poluarea ar fi dusa la extrem prin aprobarea PUZ care duce la supraaglomerarea zonei.
In loc de blocuri cu 12 etaje in zona in nivel de inaltime de P+1+M/P+2, trebuie impadurita zona!

Vrem sa traim, sa respiram nu sa ne chinuim ingramaditi intre betoane si coloane nesfarsite de masini!

Nu trebuie construit la nesfârșit in București, doar pentru ca unii vor sa-si dezvolte afacerile pe sanatatea oamenilor si disconfortul tuturor!
vreau sa traiesc! 2020-02-05 17:18:34
Categoric impotriva PUZ Godeanu 115-117!
Vrem Padure urbana in locul fostei IAS Mogosoaia, nu blocuri de 12 etaje vizavi de case de P, P+M
1. PUZ-ul acesta produce densificare foarte mare- 10 blocuri de 12-14, inghesuite. Potrivit legii alin3, art 10 din Legea 24/2007, prevede asigurarea suprafetei minime de 20mp de spatiu verde pe cap de locuitor si minim 5% spatii verzi publice. Respecta PUZ-ul asta legislatia privind ne minim de verdeata pe cap de locuitor? NU

2.Se va produce si mai multa poluare cu noxe periculoase pentru sanatate noastra, a bucurstenilor care deja traiesc intr-un oras toxic. Zilnic senzorii de poluare arata depasiri serioase ale parametrilor de particule de praf periculoase si noxe care ne imblnavesc de cancer la plamini, astm, boli cardiovasculare, hipertensiune, accidente vasculare cerebrale, de unde rezulta moartea sau dizabilitati permanente (pierderea vederii, tulburari ale vorbirii, confuzie, paralizii). Cu acest PUZ se vor adauga sute de masini la cele care deja ne intoxica, efectul negativ asupra sanatatii va creste, in special pentru locuitorii care traiesc in vecinatatea ansamblului, in casele de vizavi, prin in fata carora vor trece TOATE masinile dinspre si inspre complexul de blocuri de 12-14 etaje. Una dintre iesiri din zona de megablocuri va va revarsa fluxul de masini pe str Godeanu si Trusesti, o staduta cu case P, P+, iar slta pe Godeanu si Acordeonului, tot cu case mici. Domnilor promari si consilieri locali, ati doi sa traiti pe aceste strazi? NIci NOI! Dar mai poluarea crescuta va afecta intreaga zona si oras, in loc sa devina un plaman verde al zonei si al orasului, maiales ca avem nevoie urgenta de el. Acum Bucurestiul este cel mai poluat oras din tara, unul dintre celel mai poluate din Europa, aflat in procedura de infringement din acesta cauza.

Chiar si in acest context PMB aproba densificarea , supralargirea iresponsabila la... 8!! Benzi a strazii Godeanu (Cine a dictat nevoia asta de acestui megabd ala 2 m de curtile riveranilor, deci nr mai mari de masini?? asa arezultat din studiile comisiei de avizare a traficului PMB sau cine? ), planificata prin PUZ coordonator sector 1, alta mostra de inconstienta urbanistica, de „dezvoltare„ pe care ne-o pregateste primaria sector 1 pentru noi. Ne pregateste de fapt un atentat la sanatatea locuitorilor sectorului 1, un PUZ care s-a facut INAINTEA strategiei de dezvoltare durabila 2020-2030, pe care o face SNSPA acum, la comanda Primariei S1. Abia ACUM se face o analiza nevoilor dpdv urbanistic, de mediu, infrastructura, sanatate, educatie, social.. sectorului 1, iar PUZ-ul coordonator este deja ....gata. O aberatie! Dar una avantajoasa pt anumiti interesati, desigur.

Pe ce baza a fost facut acest puz coordonator? Pe ce baza a fost facut PUZ Godeanu 115-117?

Responsabilii de calitatea vietii cetatenilor din sector si din oras de santatea noastra, prmarii si consilierii locali de la PMB si PS1, reprezinta interesele cetatenilor sau ale UNOR cetateni, citiva/dezvoltatorii?
Dezvoltarea sectorului trebuie vizeze SANATATEA si BUNASTAREA cetatenilor, a tuturor, nu o dezvoltare haotica, pt interese private, care aduce atingere intereselor multimii si dreptului nostru la sanatate fizica si psihica (zgomotul, statul ore in sir in trafic ne darima si psihic ).

PMB, PS1! Fiti responsabili! Avem nevoie de Padure urbana in perimetrul fostei ferme Mogosoaia, blocuri decente de 4 etaje maxim. Nu de 12-14. Nu ne trebuie PUZ-uri care incurajeaza betoanele si traficul , blocajele deja ne fac viata cosmar in prezent, poluarea, (noi, noriocosii din BN o avem si pe cea de la avioane, elicoptere, miisterul mediului ce zice?? Ne trebuie zone verzi d emin 20mp /locuitor, zone verzi insemnind COPACI , care absorb noxele si prooful din constructiile megalitice pe orice pala de pamint libera, ne trebuie alternatie ecologice de circulatie

Ne apara si pe noi cineva sa traim decent , sa nu murim cu zile, pt ca unii vor sa se imbogateasca, altii sint nepasatori sau chiar iresponsabili sau cinici?
vreau sa traiesc! 2020-02-05 17:49:33
Categoric impotriva PUZ Godeanu 115-117!
Vrem Padure urbana in locul fostei IAS Mogosoaia, nu blocuri de 12 etaje vizavi de case de P, P+M
1. PUZ-ul acesta produce densificare foarte mare- 10 blocuri de 12-14, inghesuite. Potrivit legii alin3, art 10 din Legea 24/2007, prevede asigurarea suprafetei minime de 20mp de spatiu verde pe cap de locuitor si minim 5% spatii verzi publice. Respecta PUZ-ul asta legislatia privind ne minim de verdeata pe cap de locuitor? NU

2.Se va produce si mai multa poluare cu noxe periculoase pentru sanatate noastra, a bucurstenilor care deja traiesc intr-un oras toxic. Zilnic senzorii de poluare arata depasiri serioase ale parametrilor de particule de praf periculoase si noxe care ne imblnavesc de cancer la plamini, astm, boli cardiovasculare, hipertensiune, accidente vasculare cerebrale, de unde rezulta moartea sau dizabilitati permanente (pierderea vederii, tulburari ale vorbirii, confuzie, paralizii). Cu acest PUZ se vor adauga sute de masini la cele care deja ne intoxica, efectul negativ asupra sanatatii va creste, in special pentru locuitorii care traiesc in vecinatatea ansamblului, in casele de vizavi, prin in fata carora vor trece TOATE masinile dinspre si inspre complexul de blocuri de 12-14 etaje. Una dintre iesiri din zona de megablocuri va va revarsa fluxul de masini pe str Godeanu si Trusesti, o staduta cu case P, P+, iar slta pe Godeanu si Acordeonului, tot cu case mici. Domnilor promari si consilieri locali, ati doi sa traiti pe aceste strazi? NIci NOI! Dar mai poluarea crescuta va afecta intreaga zona si oras, in loc sa devina un plaman verde al zonei si al orasului, maiales ca avem nevoie urgenta de el. Acum Bucurestiul este cel mai poluat oras din tara, unul dintre celel mai poluate din Europa, aflat in procedura de infringement din acesta cauza.

Chiar si in acest context PMB aproba densificarea , supralargirea iresponsabila la... 8!! Benzi a strazii Godeanu (Cine a dictat nevoia asta de acestui megabd ala 2 m de curtile riveranilor, deci nr mai mari de masini?? asa arezultat din studiile comisiei de avizare a traficului PMB sau cine? ), planificata prin PUZ coordonator sector 1, alta mostra de inconstienta urbanistica, de „dezvoltare„ pe care ne-o pregateste primaria sector 1 pentru noi. Ne pregateste de fapt un atentat la sanatatea locuitorilor sectorului 1, un PUZ care s-a facut INAINTEA strategiei de dezvoltare durabila 2020-2030, pe care o face SNSPA acum, la comanda Primariei S1. Abia ACUM se face o analiza nevoilor dpdv urbanistic, de mediu, infrastructura, sanatate, educatie, social.. sectorului 1, iar PUZ-ul coordonator este deja ....gata. O aberatie! Dar una avantajoasa pt anumiti interesati, desigur.

Pe ce baza a fost facut acest puz coordonator? Pe ce baza a fost facut PUZ Godeanu 115-117?

Responsabilii de calitatea vietii cetatenilor din sector si din oras de santatea noastra, prmarii si consilierii locali de la PMB si PS1, reprezinta interesele cetatenilor sau ale UNOR cetateni, citiva/dezvoltatorii?
Dezvoltarea sectorului trebuie vizeze SANATATEA si BUNASTAREA cetatenilor, a tuturor, nu o dezvoltare haotica, pt interese private, care aduce atingere intereselor multimii si dreptului nostru la sanatate fizica si psihica (zgomotul, statul ore in sir in trafic ne darima si psihic ).

PMB, PS1! Fiti responsabili! Avem nevoie de Padure urbana in perimetrul fostei ferme Mogosoaia, blocuri decente de 4 etaje maxim. Nu de 12-14. Nu ne trebuie PUZ-uri care incurajeaza betoanele si traficul , blocajele deja ne fac viata cosmar in prezent, poluarea, (noi, noriocosii din BN o avem si pe cea de la avioane, elicoptere, miisterul mediului ce zice?? Ne trebuie zone verzi d emin 20mp /locuitor, zone verzi insemnind COPACI , care absorb noxele si prooful din constructiile megalitice pe orice pala de pamint libera, ne trebuie alternatie ecologice de circulatie

Ne apara si pe noi cineva sa traim decent , sa nu murim cu zile, pt ca unii vor sa se imbogateasca, altii sint nepasatori sau chiar iresponsabili sau cinici?
Hurduzeu Ovidiu 2020-02-05 18:24:31
Va rog sa opriti constructia acestor constructii monstruoase pe care le vor doar cei ce vor profita gras de pe urma lor in nici un caz locuitorii cartierului Bucurestii Noi
Costache George 2020-02-05 22:01:57
Buna ziua,

In justificarea acestui PUZ, beneficiarul face referire la densificarea zonei ca fiind un fenomen natural si benefic. Nimeni nu se opune dezvoltarii, insa nu cu oricum si cu orice pret. Dezvoltarea trebuie sa tina cont de specificul zonei si sa imbunatateasca modul de viata. Beneficiarul face referire la viitorul bulevard (propus si in PUZ coordonator S1) care va face legatura intre Bd Bucurestii Noi si Bd. Chitilei cu continuare peste liniile de cale ferata si cu legatura in S6. Datorita prezentei acestui bulevard in planuri, beneficiarul il ia ca deja facut si si-a contruit argumentatia folosindu-se de acest reper de infrastructura; aceeasi problema este si la PUZ Bucurestii Noi 43. Tot PUZ-ul coordonator este plin de noi bulevarde (inclusiv unul paralel cu calea ferata Buc-Constanta) care, cel mai probabil, nu se vor executa niciodata.

Toata zona, si vorbim de sute de hectare, este ocupata de zeci de ani de case unifamiliale cu regim de inaltime max P+2. Este greu de inteles cum un proiect care se vrea a se dezvolta in inima acestei zone vine cu propunerea de P+12 si poate sa fie aprobat de o administratie responsabila. Este de inteles ca trebuie sa mergem inainte si sa ne dezvoltam, dar aceasta dezvoltare trebuie sa fie armonioasa si sa se faca in linie cu ridicarea calitatii infrastructurii (de transport, de invatamant, de sanatate).
Am locuit in aceasta zona in copilarie si acum locuiesc de 11 ani si toate s-au înrăutățit de la an la an. Au aparut foarte multe constructii, blocuri intre case, iar traficul a crescut aproape exponential; avand in vedere ca iesirea principala este Podul Constanta, traficul este din ce in ce mai aglomerat.
. Seara cele doua iesiri din București blocheaza Șoseaua Chitilei si Bucureștii Noi pe km intregi. In plus toate stradutele de langa Șoseaua Chitilei care duc spre Colloseum+Constantin Godeanu+întregul drum prin Colloseum intre Constantin Godeanu si Șoseaua sunt luate cu asalt e mii de masini!
Latirea strazii Constantin Godeanu nu va insemna decat o coloana de masini de la un capat la altul. Poluarea va fi înfiorătoare!
Suntem gazati de ani de zile de la statiile ardere/incinerare de la Rudeni! Poluarea ar fi dusa la extrem prin aprobarea PUZ care duce la supraaglomerarea zonei.
Este nevoie de spatii verzi, nu de constructii noi.
Ca uramare,ma opun categoric acestui proiect si rog Primaria sa gaseasca solutii in armonie cu zona si cu dorintele locuitorilor.
Octavian 2020-02-06 00:00:46
Este inadmisibil ca in zonele de case sa apara aceste aberatii urbanistice !
Nu mutilati definitiv acest oras, cu totii vom plati poluarea, aglomeratia si dezastrul creat de aceste dezvoltari anormale.
Ana 2020-02-06 00:07:40
Nu sunt de acord cu aprobarea acestui PUZ. Ma opun categoric propunerilor demersului de suprapopulare a zonei care devine pe zi ce trece mai sufocanta. Sustin crearea de spatii verzi. Vrem sa respiram!
Stanescu 2020-02-06 09:26:56
Este incredibil cat de haotic se dezvolta Bucureștiul... categoric nu sunt de acord! A văzut cineva cum s-au aplicat măsurile de îmbunătățire a traficului în zona turnului Anatower? Eu nu. Curând ieșirea din Bucureștii Noi spre Casa Presei Libere va fi imposibilă. Putem face un calcul să vedem cate masini vor veni suplimentar în această zonă... Dar cred ca domnii competenti din Comisia de Circulație au sesizat acest lucru si au impus măsuri necesare... probabil în afara de locurile de parcare, si acelea de cele mai multe ori subdimensionate, nu s-a făcut nimic. Poate domnul Coposu, proprietarul, știe ceva?...
catalin 2020-02-06 12:07:10
12 etaje in Cosntantin Godeanu ? NU!....
Radu 2020-02-06 13:00:32
Nu sunt de acord cu construirea a 10 blocuri de 12-14 etaje in aceasta zona. Zona sa va sufoca.
Mihai 2020-02-06 13:15:59
Nu blocuri, nu pasaje subterane si supraterane, nu strada mutilata.
Pentru parcarea inutila de la Straulesti s-au putut expropria terenurile de la "dezvoltatori".
Si pentru amenajarea unei zone verzi, cu arbori, pe latura de vest a strazii Constantin Godeanu pana la lac, se pot face exproprieri in acelasi mod.
Multumesc
R. G. 2020-02-06 15:03:56
Buna,

Va rog nu mergeti mai departe cu acest PUZ, zona Bucurestii Noi in care este propus este dezechilibrata din punct de vedere al infrastructurii si peisajului imagistic.

Trebuie sa incepem sa creionam proiecte durabile, altfel vom suferi cu totii in viitor in aceasta zona...

Multumesc!
Tiberiu 2020-02-06 15:14:10
Este o pagubire crasa la adresa cetatenilor care locuiesc la case, atunci cand se aproba constructia de blocuri pe loturi de case.
Mihai 2020-02-06 15:17:02
Sunt complet impotriva! Acest PUZ este o catastrofa pentru locuitorii din zona.

Fara dezvoltarea IN PREALABIL a infrastructurii rutiere in cartierele Bucurestii Noi si Chitila vom ramane complet blocati in trafic. Deja iesirile din cartier spre oras pe la podul Constanta, Poligrafiei, Ion Ionescu de la Brad si Bucuresti-Targoviste sunt sufocate dimineata.

Fara maririrea IN PREALABIL a capacitatii retelelor de utilitati vom ramane fara apa, gaze si curent electric, iar canalizarile vor refula pentru ca retelele actuale nu sunt dimensionate pentru o dublare a numarului de locuitori ai cartierului Bucurestii Noi adusa de acest proiect si de celelalte proiecte de blocuri cu 7-10 etaje care sunt in diverse faze de aprobare/constructie.
TIBERIU 2020-02-06 16:34:36
Buna ziua, consider un abuz din partea primariei sa accepte PUZ-uri dedicate, pentru parcele individuale, facute pentru investitor, fara nici o grija fata de locuitorii din zona. Cat timp nu rezolvati nodurile de circulatie importante, cat timp nu faceti proiecte noi de infrastructura nu aveti nici un drept sa mariti indicatorii urbanistici! Un plan de urbanism zonal se face asa cum ii spune numele PENTRU O ZONA, NU PENTRU O PARCELA. Prin acest PUZ sunt propuse constructii mult prea inalte pentru zona, fiind mult prea aproape de locuinte P si P+1E. MA OPUN CATEGORIC acestui PUZ fiindca inaltimile propuse sunt prea mult prea mari si propune o densificare pe acea parcela doar pentru maximizarea profitului investitorului, intr-o zona unde sunt zeci de hectare de teren neconstruite.
Lucian 2020-02-06 17:50:44
Mă opun. Afectează negativ calitatea vieții în cartier, nu se potrivește cu specificul cartierului și propune o densificare dăunătoare. NU trebuie să facem din tot orașul un furnicar de nelocuit, aceasta nu e dezvoltare! Avem nevoie și de cartiere mai aerisite, iar Bucureștii Noi este unul dintre puținele rămase unde încă se mai poate respira. Specificul cartierului este de case și așa trebuie să rămână! Investitorii pot să facă construcții maxim P+2, care să respecte vecinătățile și cartierul.
X 2020-02-07 02:28:25
S-a realizat cumva PUG al capitalei si noi nu stim ? Un PUZ trebuie sa se raporteze la un plan urbansitic general care sa stabileasca reguli clare de amenajare si ...dezvoltare durabila a unui oras. Principiul de baza care trebuie sa stea la baza acestui PUG trebuie sa fie cetateanul ca locuitor al orasului. Calitatea vietii lui. De unde si pana unde Primaria Generala se raporteaza la interesele unor escroci care au inteles doar sa scoata bani din constructia de cladiri cat mai inalte ca sa poata sa vanda cat mai mult si mai scump. Acum au napadit cartierele de case pentru ca zonele respective sunt mai legere , mai aerisite . Voii cei din Primarai Generala, consilieri si cei din CTUAT nu vedeti ce ait facut din Bcuresti ? Cat de popluat este din cauza ca ati permis exceptii si derogari si alaturi de case sau caldiri cu regim mic de inaltime ati permis cosntructii inalte de peste 4- 8 etaje ? Chair ati inebunit. Nu ar fi mai bine ca fiecare consilier si fiecare membru din CTUAT sa prezinte un certificat medical ca este apt psihhologic si psihiatric sa decida prin pozitia sa intr-o institutie de interes public, pentru public ? Cum sa permiteti contructia de blocuri inalte de mai mult de 2 nivele in zona strzii C-tin Godeanu si in general in tot cartierul Chitilei - Bucurestii Noi si Damaroaia. Lasati specificul acestor cartiere asa cum s-a format el. Incurajati pe cei care au apetit pentru imobiliare sa se reprofileze si sa dezvolte afaceri in alte zone economice productive : ceva fabricute de hartie , sticla , pielarie.. etc .Incetati nebunia cu constructiile !!!!! Bucurestiul are nevoie de refacerea perdelei de padure din jurul sau , de cat mai multe spatii verzi, de diminuarea traficului pana la interzicerea lui pe anumite segemnte de folosinta personala .
silviu alexe 2020-02-07 17:52:32
Zona e de case, nu au ce cauta blocuri de 10-15 etaje acolo. Blocurile trebuie sa fie mai in centru, altfel genereaza trafic si balamuc.

In plus, traficul e deja foarte aglomerat spre oras, pentru ca sunt doar doua intrari, care mai preiau si Chitila si Mogosoaia/ Buftea, respectiv Bucurestii Noi si Sos. Chitila. Ambele dau in Podul Constanta (care e vai de el). De pe Buc. Noi se mai poate iesi si spre Piata Presei, insa e un trafic infernal dimineata.

Mai bine faceti o baza sportiva publica, un parc, un loc de joaca - ca nu exista in zona.
Adrian Florescu 2020-02-08 10:02:38
Nu sunt de acord cu acest proiect. Sunt suficiente blocuri deja construite printre case si suntem deja suficienti cei care ne chinuim dimineata si seara sa intram si iesim din cartier. Iar aceste blocuri cu 12 etaje sunt mult prea inalte pentru zona si inseamna un numar mare de oameni care ar veni sa locuiasca aici. Deja exista santierul de la Marmura unde sunt prevazute blocuri cu un numar mare de apartamente, deja exista blocurile mai mici care sufoca oamenii care stau la casa! Inainte de a mai aproba astfel de proiece, ganditi-va la imbunatatirea infrastructurii, a aerului. Ne supraaglomerati in partea aceasta de oras, aprobati continuu proiecte de genul, dar de imbunatatit ceva, nimic!
Andrei Pod 2020-02-08 15:42:23
Impotriva acestui proiect.
Zona cu regim de inaltime mic, lipsa infrastructura, strazi inguste, lipsa spatii verzi.
Mai bine primaria se poate gandii cum poate achizitiona o parte din terenurile fostului aerodrom (zona din spatele Leroy Merlin) pt a le transforma in parc.
Mari 2020-02-12 21:07:22
Vrem mai putin trafic pe Constantin Godeanu, nu o strada mai larga care sa aduca mai mult trafic.
Blocuri in niciun caz, mai bine zona verde si/sau parc cu panouri solare.
Pete 2020-02-12 21:21:40
Largirea strazi va aduce traficul de pe Sos. de Centura in zona de case. Mai bine faceti trotuarele lipsa si pista de biciclete acolo unde exista teren disponibil.

In loc de blocuri mai bine un parc cu tematica fostului Aerodrom Militar Giulesti (Romeo Popescu). Nu exista nimic care sa aminteasca de istoria zonei.
Annamarie 2020-02-15 18:54:14
Imi doresc amenajarea unui spatiu verde in zona
Delir urbanistic 2020-02-15 23:30:08
Strada aceasta pana acum 10 ani nu vazuse asfalt si acum se vrea a fi drum expres bordat cu blocuri de 12 etaje.Te intrebi uneori daca oamenii care lucreaza in anumite institutii ale statului nu ar fi bine sa fie supusi si unor controale la mansarda.
1. De ce trebuie ca intr-o zona cu case parter sa avem un complex de locuinte de peste 30m?
2. Ce anume leaga acest drum expres, face parte dintr-un inel de circulatie sau doar leaga Soseaua Chitilei de Bucurestii Noi?Care sunt solutiile la capete, vor fi construite niste poduri/pasaje sau aruncam la misto un semafor "inteligent"?
3. Cand se face drumul expres?Oamenii din acele blocuri vor trebui sa se deplaseze prin oras, iar magistrala M4 de metrou deocamdata are frecvente extrem de mari?Vom avea garnituri de metrou noi sau mergem tot pe bataie de joc?

Proiecte de genul asta sunt facute si aprobate de oportunisti.Specialistii cu diplome sa se uite la dezvoltarea unor capitale cum sunt Viena, Amsterdam, Copenhaga.Cata coruptie poate sa fie intr-o directie urbanistica ca sa aprobi mizerii de genul asta?
Goreman 2020-02-16 22:21:55
Nu sunt de acord cu acest PUZ si nici cu PUZ coordonator sector 1. Nu au ce sa caute blocuri intre case. Aici pe strada Godeanu Constantin regimul de inaltime trebuie sa ramana P+1+M. Noi platim de aproape 70 de ani impozite ca sa avem liniste, siguranta, confort, aer curat si intimitate. Si mai e si regula primului venit. Trebuie in acelasi timp ca institutiile statului sa verifice situatia juridica a tuturor parcelelor care compun fostul aeroport. In aceasta zona s-au facut retrocedari fictive.
Grigorescu Constantin 2020-02-16 22:38:00
Nu sunt de acord cu acest PUZ. Nu vreau blocuri de 12 etaje intre case. Avem nevoie de liniste si aer curat mai mult ca oricand, acest spatiu trebuie transformat in parc , cu spatii de relaxare pentru bătrâni si locuri de joaca pentru copii. Blocurile nu au ce cauta intre case avand in vedere ca majoritatea caselor din zona au parter si etaj. De asemenea nu sunt de acord cu latirea strazii Godeanu Constantin care ar aduce poluare, trafic si nesiguranta rutiera. Exista str. Aeroportului care poate fi latita si poate lega Soseaua de Centura cu Soseaua Chitilei.
Grigorescu Bogdan 2020-02-17 11:26:54
Nu sunt de acord cu acest PUZ. Nu au ce sa caute blocuri in zona de case. Mai important este sa se dezvolte o zona verde si de agrement, un parc de exemplu. De asemenea nu sunt de acord cu latirea str. Godeanu Constantin care ar aduce poluare, trafic si zgomot. Platim taxe pentru liniste, aer curat confort si intimitate.
Florica 2020-02-17 12:07:27
Locuiesc pe strada Godeanu Constantin din 1949. Nu am cum sa fiu de acord cu blocuri de 12 etaje in cartier de case, ar disparea atat confortul cat si intimitatea. Ar aduce dupa sine latirea strazii, repectiv trafic, iar noi cei care locuim aici am fi confruntați cu poluare extrema. In zona in care locuiesc strada Godeanu C-tin va avea 8 benzi la care mai adauga cele 4 existente ale centrului comercial Colosseum. Avem nevoie pe toata lungimea str. Godeanu Constantin de spatii verzi care sa atenueze efectele poluarii din cauza traficului actual din jurul centrului comercial Colosseum. Ar fi mai bine sa amenajati un parc cu acces liber la malul lacului Straulesti, locuri de agrement, spatii de joaca pentru copii, piste de biciclete atat de necesare.
iliescu andrei 2020-02-17 17:43:55
Sunt in dezacord total cu proiectul respectiv, iar betoane? Iar blocuri? Iar suprasolicitarea canalizarii? Nu ajunge cum miroase in tot orasul, pentru ca se construieste bezmetic fara upgradarea canalizarii deja suprasolicitate? Dar un parc cand o sa va dea prin cap sa faceti? Nu va da, ca de acolo nu va vine nimic bun, nu?
Adriana Anghelache 2020-02-17 18:29:44
Bună ziua, blocuri peste blocuri și iar blocuri. Străzile nu se lărgesc, ca da....nu este spațiu. Podul Constanței nu se lărgește, ca de...nu tine de primărie. Dar se pot da autorizații, și se fac proiecte pentru ce? Pentru o zona care era zona de curți, în care îți era mai mare dragul sa mergi. Nu sunt de acord cu asa ceva. Rugămintea este de a regandi folosirea celui spațiu într un mod în care sa aducă mai mult oxigen zonei.
Andrei Coval 2020-02-17 18:58:51
Ce urmareste Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 1 in legatura cu cartierul Bucurestii Noi?
Pornesc de la premiza ca orice edil si orice consilier local si general isi doreste sa-si aduca aportul pentru prosperitatea intregii comunitati.
Va propun sa facem o scurta recapitulare a "prosperitatii" care s-a abatut asupra cartierului Bucurestii noi - o zona de "case":
- proiectul rezidential AFI Europe (2000 de locuinte, blocuri P+11);
- proiectul rezidential Marmura Residence (465 de locuinte, blocuri P+11);
- proiectul de birouri de pe terenul fostei fabrici de paine Pajura (doar Ubisoft isi va muta 1800 de angajati aici...);
- proiect rezidential de pe terenul fostei fabrici de textile Dacia (7 blocuri P+12);
- proiect rezidential de pe str. Constantin Godeanu (10 blocuri de P+12);
- proiect rezidential Atria Resort (1400 de locuinte, blocuri P+4, cu o singura exceptie P+6) - probabil unicul complex rezidential mai "uman" din lista selecta de mai sus;
- aproximativ 200 de blocuri P+2, P+3, P+4, P+5(fiecare a cate 10-25 de apartamente) construite printre case;

Pe wikipedia exista o pagina dedicata cartierului Bucurestii Noi, in care am gasit urmatoarea informatie:
"Primele blocuri de locuință au apărut în anii 1953-1957, folosind o arhitectură tipică a erei respective (Stalinistă). Blocurile cu 10 etaje (și alte trei blocuri cu 4 etaje) au fost construite între 1965-1970. În acest cartier, însă, predomină casele construite începând cu anii 1930."

La final mai am o singura intebare:
Se doreste cumva o continuare a erei incepute in anii 1953-1957?
Valeria si Dan Batin 2020-02-17 20:19:11
Nu dorim blocuri intre case. Sectorul 1 este deja sufocat, strazile nu fac fata aglomeratiei existente, ce va fi daca se vor construi aceste blocuri? Se gandeste cineva la aglomeratie, masini parcate peste tot, poluare? Efectul negativ asupra sanatatii va creste.Avem nevoie de parcuri mai mari, spatii verzi, locuri de agrement, baza sportiva, padure urbana.Avem nevoie de zone verzi, nu de blocuri. Acest PUZ este impotriva noastra , a cetatenilor. Ne opunem acestui PUZ, sunt destule blocuri in acest moment in constructie in zona Bucurestii Noi- Damaroaia , care vor afecta peste masura calitatea vietii din sect.1
Tonea Cristina 2020-02-17 20:23:36
Primarul Sectorului 1, in campania din 2016, a impanzit cartierul cu bannere "Fara blocuri intre case".
Cum ramane cu aceasta "promisiune"? Cum ramane cu traficul din cartier, blocajele de la Podul Constanta si celelalte cai de acces in/din Cartier? Gradinite, scoli, parcuri, zone de agrement, baze sportive nu intereseaza pe nimeni sa construiasca.
Bataie de joc fata de cetateni... Primaria lucreaza pentru "dezvoltatorii" imobiliari.
Oana 2020-02-17 20:27:39
Total impotriva PUZ Godeanu 115-117. Dezvoltam orasul pentru bunastarea tuturor locuitorilor lui sau doar pentru beneficii personale pentru cativa dezvoltatori? PUZurile ar trebui sa fie facute pentru o ZONA, nu pentru o parcela. Puz-urile adevarate de zona ar trebui sa propuna constructii care sa tina seama de specificul zonei existente, sa se integreze armonios in ceea ce exista deja in acel areal, ceea ce nu se intampla in acest caz. PUZ ul Godeanu 115-117 este un puz dedicat, puz de parcela individuala (cum pot niste specialisti in uranism -arhitecti sa admita acest lucru??), doar pentru nevoile investitorului, fara nici o grija fata de LOCUITORII din zona, fara nici o legatura cu restul zonei... PUZ-ul acesta instituie noi reguli, reguli ABERANTE de inaltime, ceea ce va afecta grav si iremediabil intreaga zona.. Inaltimea blocurilor este exagerata, o oroare urbanistica in raport zona de case de P-P+1/, aflate chiar peste drum.
Alte consecinte negative:
- Densificarea zonei pe aceeasi infrastructura- 10 blocuri de 12-14 etaje !!!, sute de apartamente, mii de oameni.
- Nr crescut de masini, trafic mult mai intens in zona, care se va descarca in zona de stradute de CASE de vizavi de blocuri, pe un trafic existent deja foarte intens, cu blocaje in anumite intervale orare mai ales pe anumite portiuni ale bd Bucurestii noi, sos Chitila.
- Poluare crescuta, adaugata celei periculos de mare din prezent. Bucurestiul este deja este sanctionat de UE pentru depasirea parametrilor de poluare si ca nu a gasit inca solutii pentru reducerea emisiilor de gaze periculoase, cu efect de sera. Capitala si cartierul au nevoie de multe noi zone de copaci, nu de zgarie nori, spre imbogatirea unor proprietari de terenuri, care vor sa obtina profit maxim pe m2 de pamant, fara sa le pese de nimic altceva.
România riscă să plătească amenzi între 100.000 și 400.000 din cauza poluării din București, în procedura de infringement pe mediu a Comisiei Europene, a anunțat Costel Alexe, ministrul Mediului, luni seară, la Digi24. El a mai spus că numărul de zile cu poluare excesivă aproape că s-a triplat în Capitală, în 2018 față de 2013: „70 de zile în care efectiv n-ar trebui să ieșiți din casă”. (sursa digi24)

Solicitam Primariei Municipului Bucuresti sa ne faca cunoscuta documentatia pe baza careia a fost propus PUZul spre aprobare, anume avizele PMB –Comisia tehnica de circulatie, Comisa de coordonareretele edulitare PMB, avizul Agentiei de protectia mediului Bucuresti, MAI-ISU Bucuresti, al Autoritatii aeronautice civile romane, Raportul informarii si consultarii cu publicul pentru fiecare etapa de consultare.
Nu avem cunostinta de studiul de trafic aferent Puz-ului, de studiul de impact pe circulatie, nu avem cunoastinta nici care este numărul de persoane ce urmează sa apara in zonă, nici suprafețele construite pe fiecare funcțiune, cum va fi respectata legea 24/2007- cum va fi asigurata suprafata minima verde de 20m2/locuitori. Dorim sa cunoastem si ce calcule au facut specialistii privind retelele de utilitati aferente noului ansamblu care ar urma sa apara (debitele aferente de gaze, apa, canalizare, puterea necesara electrica,etc). Nu cunoastem dacă există o cotă disponibilă de apa/canal/gaze/curent, nu cunoaștem ce investiție ar trebui, daca va trebui, sa o suporte municipalitatea in vederea dezvoltarii infrastructurii edilitare și rutiere necesare preluarii noilor rezidenți. Nu a fost menționat nici un numar de locuri de parcare, daca sunt suficiente. Dorim sa fie aduse la cunostinta locuitorilor Bucurestii Noi toate aceste date. Abia atunci putem spune ca a avut loc o consultare reala a publicului interesat.

Consider, repet, ca PUZul aduce nici un beneficiu zonei, doar beneficii dezvoltatorului, caruia nu-i pasa de consecintele negative multiple asupra zonei. Consilierii locali care vor aproba, daca il vor aproba, acest PUZ vor demonsta ca nici lor nu le pasa de oamenii din Sectorul 1 si Bucurestii Noi, un cartier deja extrem de poluat si cu tot mai putine zone cu vegetatie inalta. Avem nevoie de copaci, de zone extinse verzi care sa absoarba si retina toxinele si nu de mai multe zone de „zgarie nori„, asfalt si masini. Caci asta aduce puzul Godeanu 115-117.
Multumesc.
Radu 2020-02-17 20:39:09
Nu sunt de acord, ar aglomera foarte mult o zona cu putine cai de acces inspre / dinspre oras.
Simona 2020-02-17 23:09:17
NU suntem de acord