Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind Planului Urbanistic Zonal PUZ- STRADA SUBLOCOTENENT CONSTANTIN GODEANU NR. 151, NC258069, SECTOR 1
Comentarii
Mircea Voican 2020-04-15 20:02:15
Mai vedeti vreun bloc pe acolo ? De ce vreti sa distrugeti si aceasta zona, ramasa relativ salbatica si cu case mici, o zona primitoare cu aer curat ? Sper ca Dl arhitect sa isi primeasca cele meritate la un moment dat pentru mizeriile si atrocitatile pe care le aproba.
TOADER ALIN 2020-04-23 09:26:53
Cam ce trebuie sa se mai intample sa realizam ca o dezvoltare corecta din punct de vedere urbanistic incepe cu o infrastructura corecta!? Continuam sa distrugem, sa dezechilibram si sa ne sufocam ... Presupun ca observati probleme aparute in ultima perioada datorita acestui virus asociat cu poluarea?
Cum putem aproba asa ceva fara strazi care sa poata asimila acest trafic? O justificare precum ca vor exista strazi in viitor este total gresita ... pana atunci ce facem!?
Ma opun categoric acestui proiect!
Walther 2020-04-25 22:57:40
Atat PUZ Constantin Godeanu 115-117 cat si PUZ Constantin Godeanu 151 au fost avizate de PMB in baza HCGMB 269/2000.
HCGMB 220/2017 anuleaza HCGMB 269/2000, pentru zona cuprinsa intre, str. Constantin Godeanu, Sos. Chitilei, str. Aeroportului si Lac Straulesti, ca atare ambele puz-uri sunt avizate ilegal.
http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/AtachInt/H220_17.pdf
Iacob 2020-04-27 13:48:12
Poluarea este clar una dintre cauzele pt care Covid19 este atit de eficient in a ne omori. Dar PMB si toate primaiile continua sa ne striveasca cu betoanele pe care le aproba pe banda rulanta si cu suprapopularea. Autoritatile locale, alesii locali nu au drept scop bunastarea oamenilor, ci colectarea de cit mai multi bani de pe terenuri pe care se construiesc tot mai multe blocuri sau spatii de birouri. Si folosirea lor AIUREA, pe lucruri care nu au treaba cu SANATATEA noastra. Nu conteaza ca spatiile verzi se reduc pe zi ce trece, iar nr de masini creste, spre imbolnavirea noastra fizica si psihica. Nici macar dezastrul ce va sa vina dupa epidemie nu ii opreste de la asta. Politicieni iresponsabili! Vrem Padure urbana pe zona de la Nord de godeanu NU bolocuri de 12-15 etaje! Treziti-va! Sintem intr-o situatie grava din toate punctele de vedere. Psihic vom fi darimati in lunii sau anii ce vor urma dupa pandemie. Macar niste spatii verzi ne vor ajuta sa ne mentinem pe linia de plutire fizic si psihic. Ce resimt acum cel mai mult oamenii izolati in casa-plimbarea in parcuri. Care parcuri? PMB si Primaria sector 1 trebuie sa cumpere imediat toate terenurile de la proprietarii de la N de Godeanu-Aeroportului si sa isi salveze oamenii ca inca traiesc in Bucuresti. Iar noi, locuitorii din S1 sa fim activi in a cere asta primarului. Daca ne vrea voturile la toamna, sa faca exproprieri si sa faca padure urbana acolo. Si sa nu s emai plinga nici un primar ca nu are bani. NU sintem prosti cu totii. Romania va avea suficienti bani de la UE din programul Pactul Ecologic, inclusiv si in mod expres pt autoritati locale, pact care prevede reducerea cu 50% a emisiilor periculoase pt mediu pina in 2030 si cu 100% pina in 2050. Sa cerem PMB si PS1 sa nu ne omoare cu zile, mai als ca pandemia va dura. Primariile vor fi responsabile pt tonele de PULBERI P2 si P10 din constructiile de zeci de blocuri pe care dezvoltatorii darnici vor sa ni le livreze in urmatorii ani in plaminii nostri. Plus noxele de la sute de mii de masini /an care vor traversa zona, in specia Godeanu. Inadmisibil!
Dragos 2020-04-29 23:55:40
Buna ziua,

Domnule arhitect sef Stefan Dumitrascu , cat mai tolerati abuzurile astea ? Cum v-ati dat acordul pentru aceasta constructie in aceasta zona , ati fost pe teren , mai inspecteaza cineva si terenul , sau dam autorizatii doar din birouri ? Strada Constantin Godeanu nu a fost proiectata decat pentru case , nu pentru blocuri !!! OPRITI ACEST PUZ .
Christine 2020-04-30 14:13:28
Nu sunt de acord cu construcția unui ansamblu de clădiri înalte, relativ înghesuite unele în altele, indiferent de funcțiunea acestora. În primul rând, fiind înalte, nu se armonizează cu specificul urbanistic al zonei: locuințe familiale având maximum un etaj și grădini din jur împrejur. În al doilea rând, această pandemie trage un semnal de alarmă cât se poate de clar referitor la scăderea imunității prin poluare și la rapiditatea contagiunii în locurile supraaglomerate. Ori în acest ansamblu imobiliar, ca de altfel și în altele, poluarea cauzată de activitățile profesionale și de vehicule va crește, asta va duce la îmbolnăviri și la imunitate scăzută în cazul unui nou val al epidemiei. De asemenea, aglomerarea urbană va crește favorizând răspândirea virușilor, a bacteriilor și a bolilor, în general. Nu mai vorbesc de poluarea și praful care se vor apărea pe șantier. Pe acel spațiu gol, primăria și administrația publică ar trebui să amenajeze parcuri, terenuri de sport și de agrement. În cartier nu există niciun bazin de înot, de pildă, iar copiii se joacă mai mult pe străzi. OPRIȚI ACEST PROIECT! HAIDEȚI SĂ ÎNVĂȚĂM CEVA DIN NENOROCIRILE PRIN CARE TRECEM ȘI SĂ NE GÂNDIM ȘI LA MOȘTENIREA PE CARE O LĂSĂM COPIILOR NOȘTRI!
Serghei 2020-04-30 19:38:54
Nu sunt de acord cu această dezvoltare.
Pe terenul respectiv propun să se înființeze o pădure. Suprefața ocupată de spațiile verzi în București în mare suferință, mult sub normele europene și aflată în continuă contracție.
O pădure plantată în acest perimetru ar constitui un filtru absolut necesar zonei urbane învecinate care este agresată de poluarea provenită din zona Chiajna în primul rând, dar și din alte zone dimprejurul Bucureștiului.
Cosmin 2020-05-02 17:34:46
Unul dintre argumetele aduse in discutie de initiatorii proiectului este faptul ca exista o densitate scazuta a populatiei in zona - raportat la suprafata. Consider ca un astfel de argument nu are o sustinere faptica, deoarece Bucurestiul este deja printre capitalele cu cea mai mare densitate de locuitori/km2 (vezi Eurostat). Ca sa nu mai vorbim de faptul ca orasul nostru se afla pe un rusinos loc fruntas cand vine vorba de gradul de aglomerare al traficului. In ianuarie 2020, Bucurestiul are deja 2,15 milioane locuitori. (https://bucuresti.insse.ro/)
Apoi, se face referire la viitoarea strada Godeana la profil de 4 benzi. Aceasta strada ar urma sa intersecteze sos Chitilei, sa traverseze calea ferata si sa faca legatura cu Sectorul 6. Bineinteles, pe hartie totul arata f bine. Din experienta noastra de bucuresteni, stim ca acest asa zis bulevard probabil se va face peste 20-30 de ani - asta daca proiectul va fi aprobat. Un profil de 4 benzi al strazii Godeanu, de fapt, permite beneficiarilor sa solicite un regim de inaltime mai mare.
In momentul de fata zona respectiva este o zona verde care se doreste a fi transformata in zona betonata.

In colcuzie, sunt impotriva proiectului in forma propusa avad un regim de inaltime mult disproportionat atat fata de zona imediat invecinata ce contine numai imobile max P+2 (!!!!) cat si fata de zona aflata la o distanta medie.

Solicit PMB sa intre in dialog cu beneficiarul astfel incat proiectul sa contina cladiri cu un regim de inaltime care sa aiba un impact cat mai mic asupra specificului zonei si a calitatii vietii, atat a actualilor locuitori, cat si a viitorilor locatari. Cartierul Rezidenz din Chitila si Atria resort, aflate in relativa apropriere pot consitui modele care se pot aplica si la acest proiect. Adica un regim de inaltime de max P+4.
Marius 2020-05-04 17:13:17
PUZ nerealist, este o zona de case cu strazi mici.Cum puteti sa invocati faptul ca strada se va largi?Facem urbanism dupa ureche sau sustenabil? Strada in momentul actual nu poate tine traficul generat de blocurile din PUZ.Metroul in stadiul actual este o gluma, trenurile sunt vechi si intervalele de circulatie sunt mari (8-10 min).Deci din punct de vedere al infrastructurii de transport zona este in urma si care sunt garantiile ca nu vor exista si mai multe ambuteiaje?Studii de trafic, studii de mediu, utilitatile fac fata sau se vor trezi oamenii cu canalizarea refuland dupa fiecare ploaie?Nu sunt de acord cu PUZ-ul in forma actuala.
Stan Mihai 2020-05-05 13:44:16
E suficient ca ati construit mall-ul langa case si parcarea multimodala si inutila ca pozitie, tot langa case Lasa-ti in pace strada Godeanu si zona verde pana la lac. Ma opun categoric.
Dina 2020-05-05 17:57:55
Buna ziua, sunt impotriva proiectului in forma propusa avad un regim de inaltime mult disproportionat. Autorizatiile in aceasta zona ar trebui sa primeasca numai imobile max P+2, asa cum era atunci cand noi ne-am construit casele. Tuturor celor care semneaza le doresc sa fie inconjurati numai de blocuri cu 9-10 etaje.
Mihaela 2020-05-05 19:12:40
Nu sunt de acord cu acest proiect!

Incetati sa va mai puneti stampilele pe toate porcariile de proiecte fara sa ganditi inainte in ce fel va fi afectata zona respectiva! S-au tot emis astfel de avize si planuri in partea aceasta a orasului in ultima vreme si nimeni si nimic pare ca nu le sta in cale! Cati oameni vreti sa mai inghesuiti si cat spatiu verde vreti sa mai distrugeti? Sunteti incapabili, sunteti corupti, sunteti insuficient pregatiti pentru posturile pe care le ocupati si ajungeti ca prin semnaturile voastre sa distrugeti orasul si vietile oamenilor care locuiesc in zonele respective!

Cata nevoie de blocuri mai este? Se construiesc o gramada in Bucurestii Noi, Sos. Chitile, Straulesti! Sa se construiasca in afara orasului, sa se extinda orasul, nu mai inghesuiti blocuri intre case, blocuri langa case. O sa ajungem sa locuim in ghetouri.

Rezolvati infrastructura, construiti scoli si spitale, ca blocuri si cladiri de birouri tot ati facut! Toate ca sa va umpleti voua si dezvoltatorilor imobiliari buzunarele. Este incredibil ce am ajuns sa traim!
Cristea Marius 2020-05-05 21:51:57
Clar e o mizerie. O chestiune de logica: Oamenii au emotii ca acest proiect ar trece pentru ca nu au incredere in integritatea celor din primarie.
CORINA 2020-05-15 09:24:16
Cum au ajuns actualii proprietari in posesia acestui teren?Cate vanzari s-au facut ptr a se pierde firul?pe acest teren s-a aflat baza sportiva a BTT ului si o cariera de marmura este si o unitate militara acolo.Cum au plecat de la stat terenurile acestea? ca si livezile care se intind catre sos Chitilei.CATRE SMECHERI PRIN VANZARI SUCCESIVE.TREZITI-VA.OPRITI-VA DIN SMECHERII.Pe vremea impuscatului Ceausescu vroiau sa darame cartierul si sa faca blocuri si un sat olimpic.CE SA VEZI DEOARECE APA ESTE FOARTE APROAPE PANZA FREATICA ESTE MAI SUS SI TERENUL NU PERMITEA CONSTRUCTII INALTE.ACUM SE POATE, AU STUDII GEOLOGICE CARE ARATA CA SE POT CONSTRUI BLOCURI?S-au strans semnaturi de nenumarate ori pentru interdictia de a construi blocuri pe terenurile verzi din zona.Si primaria a facut in urma cu niste ani un sondaj unde eram intrebati daca vrem blocuri sau parc.Toata lumea a vrut parc.NU APROBATI .
misha 2020-05-19 12:24:52
Vorbiți-ne și despre șpăgile luate pentru aceste proiecte!..Până la urmă,șpăgile sunt la putere în mai toate primăriile..
Walther 2020-05-26 20:07:28
Parcela e incadrata CB1, nu sunt permise locuinte colective si functiuni care genereaza trafic rutier suplimentar si implicit poluare in vecinatatea strazii Constantin Godeanu
fan DNA 2020-05-30 08:38:02
Sunt impotriva. Stop aglomerarii. Cat ati luat spaga? 1 apartament sau mai multe????