Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal B-dul Marașești nr. 2-2A, sector 4, București
Comentarii
Asociația de proprietari din Complexul Rezidențial "Carol Park", reprezentată convențional prin SCPA Pârvu și Asociații 2020-11-23 16:55:19
Subscrisa ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI DIN COMPLEXUL REZIDENȚIAL “CAROL PARK”, cu sediul în B-dul. Mărășești nr. 2B, sector 4, București, Cod fiscal 26843792,

reprezentată convențional prin SCPA Pârvu și Asociații,

a depus în data de 23.11.2020 - prin e-mail și prin comunicare poștală -

SOLICITĂRILE ȘI OBSERVAȚIILE 2020.11.23EX2583, cu anexele menționate.
Iosif Alexandru 2020-11-23 23:23:27
Nu ar trebui aprobat acest PUZ care ar oferi posibilitatea construirii unei clădiri cu o înălțime maximă mult prea ridicată pentru zona B-dului Mărășești (39 metri, în loc 19 metri maximum, cât ar trebui să fie).
Mircea Cosmin 2020-12-08 16:46:36
Buna ziua,

Cu tot respectul, cred ca e timpul pentru un Bucuresti nou in care cladirile care au peste 2 etaje sa devina istorie. Dvs. ca primar ar trebui sa limitati regimul de inaltime la D+P+2 etaje in tot Bucurestiul. In felul acesta putem decongestiona anumite zone si extindem zona metropolitana.
Vacarescu 2020-12-18 08:06:48
Sectorul 4 construieste, tot ce vrei, dar nimeni nu se gandeste la a compensa pierderea Manastirii Vacaresti, macar cu un muzeu mic, modern, transparent lasand sa se vada ramasitele de coloane sculptate, si acum frumoase dar care zac aruncate undeva la Mogosoaia. Ceva in genul atelierului lui Brancusi, in mijlocul Parisului. Este timpul ca sectorul 4, spre locul unde se afla manastirea sa devina cultural. Acest text pentru ca nu am apucat sa comentez celalat plan de constructii chiar in spatiul in care ar fi nimerit sa ne iertam istoria cu o fapta frumoasa.
Paul 2020-12-21 22:16:24
buna ziua,

Ma numar printre persoanele direct afectate de acest proiect imobiliar intrucat locuiesc chiar in blocul de langa terenul in cauza. Contez pe o decizie corecta a primariei care sa tina cont de faptul ca acest PUZ de P+11 etaje, daca se va aproba, va permite aparitia unei serii de lucruri nelalocul lor precum:
- aparitia unor cladiri flagrant mai inalte decat cele din zona care vor afecta zona atat dpdv estetic (practic in loc sa existe o unitate vizuala relativ uniforma vom avea un fel de scara magarului),
- ignorarea faptului ca suntem intr-o zona protejata ce prevede un regim de inaltime maxim de P+4+5Retras, iar acest lucru banuiesc ca este cu un scop si nu stiu cat de bine este sa il aruncam la gunoi doar pe a umple buzunarele unui dezvoltator imobiliar,
- va creste gradul de congestionare al traficului din zona (care si asa este la pamant),
- va suprasolicita reteaua de canalizare din zona care nu este cea mai stralucita
- va afecta gradul de insorire al cladirilor invecinate (nu stiu daca s-a facut studiul de insorire prevazut de lege si daca rezultatele sunt conforme).

Sper ca argumentele enumerate vor fi in masura sa sensibilizeze decidentii din primarie cu privire la modificarea de PUZ supusa aprobarii si sa se ia o decizie corecta, dezinteresata, in spiritul daca nu al imbunatatirii macar al mentinerii calitatii vietii comunitatii si respectarii caracterului de zona protejata si NU o decizie cu gandul la maximizarea profiturilor dezvoltatorului imobiliar care are impresia ca daca l-a angajat pe fostul architect sef al primariei sa se ocupe de proiect si isi permite financiar sa deschida diverse usi poate face ce isi doreste el si in lacomia sa considera normal sa construiasca ceva dublu ca marime. Va rog sa ganditi in perspectiva si sa nu deschideti cutia pandorei cu acest PUZ caci apoi presimt ca va mai aparea si alt dezvoltator care va dori sa impinga lucrurile si mai departe si cine stie unde vom ajunge. Nu ca modificarea in discutie nu ar fi deja prea mult.

Contez pe faptul ca astfel de argumente vor fi ascultate si nu vom ajunge in situatia sa fim nevoiti sa semnalam eventuale nereguli catre presa, tv si alte canale media pentru a ne proteja de cele mentionate mai sus. Multumesc anticipat.

numai bine
Paul D.