Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, începând cu anul 2024
Comentarii
Sincomanu 2023-02-28 17:37:11
Din păcate veniturile cetățenilor nu sunt indexate așa ușor cu inflația. Având in vedere creșterea prețurilor cu pana la 100 % la unele alimente, chiar unele alimente de baza, nu văd oportuna aceasta creștere a taxelor.
John 2023-03-01 12:52:07
Buna ziua
Am citit un articol cum ca se doreste majorarea impozitelor cu 13,8 incepand cu anul 2024!
Da sa le indexam cu acelas procent cu care se maresc pensiile !
Sau sa marim pensiile cum marim salariu Primarului General !
Ce spuneti domnilor care sunteti votati sa ne conduceti si sa ne faceti viata mai usoara ?
Multumesc
Ionutc 2023-03-01 16:46:43
Bun proiect, o sa ne scada nivelul de trai overall...in conditiile in care nivelurile salariale sunt inghetate de 2-3 ani....
Cos2002 2023-03-01 20:26:52
Nu sunt de acord.
Noua care muncim la privat nu ne cresc veniturile proporțional cu rata inflației.
Baneasa21 2023-03-02 21:27:13
Propunem ca terenurile situate la străzi neasfaltate si fără utilități sa fie reduse cu 50% sau sa se redelimiteze zonele in funcție poziția terenului față de centrul localității si de rețelele edilitare (așa cum prevede codul fiscal).
Nu este firesc ca un teren care nu beneficiază de drum asfaltat si utilități (deci are o valoare mai mica) sa fie impozitat la fel cu un teren care beneficiază de drum asfaltat si utilități.
A impozita un teren fără utilități la fel cu unul care are utilități reprezintă o încălcare a codului fiscal care prevede stabilirea zonelor „în funcție de poziția terenului față de centrul localității, de rețelele edilitare, precum și de alte elemente specifice fiecărei unități administrativ-teritoriale”

TITLUL IX - Impozite și taxe locale
CAPITOLUL I - Dispoziții generale
ART. 453 – Definiții

i) zone din cadrul localității - zone stabilite de consiliul local, în funcție de poziția terenului față de centrul localității, de rețelele edilitare, precum și de alte elemente specifice fiecărei unități administrativ-teritoriale, conform documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, registrelor agricole, evidențelor specifice cadastrului imobiliar-edilitar sau altor evidențe agricole sau cadastrale care pot afecta valoarea terenului. Norme metodologice
Norme
9. (1) Consiliile locale adoptă hotărâri, potrivit art. 453 lit. i) din Codul fiscal, privind stabilirea unui număr de cel mult patru zone și delimitarea acestora, în intravilanul unităților administrative-teritoriale, în funcție de poziția terenului față de centrul localității, de rețelele edilitare, precum și de alte elemente specifice fiecărei unități administrativ-teritoriale, pe baza documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, a registrelor agricole, a evidențelor specifice cadastrului imobiliar-edilitar sau a oricăror alte evidențe agricole sau cadastrale. În cazul municipiului București, hotărârea se adoptă de Consiliul General al Municipiului București. Delimitarea zonelor se face astfel încât acestea să acopere integral suprafața intravilanului unității administrativ-teritoriale.
Cristian 2023-03-04 00:26:05
Nu sint deacord!!!
Aveti in cap numai taxe.
Alexandra 2023-03-08 23:15:45
Buna ziua,

Nu suntem de acord cu aplicarea impozitului pentru zonele in care PUZ-ul este anulat!!
C 2023-03-13 21:48:00
Propun eliminarea tuturor taxelor locale pentru cei care locuiesc in zone/cartiere unde primaria nu asigura infrastructura necesara unui trai decent, asigurata pe banii primariei...strazi suficiente din bani publici pentru acces spre si dinspre cartiere dimensionat pentru necesitatile acelei zone, transport public cu o frecventa decenta (5..10 minute, nu la 25...30 minute), iluminat stradal din bani publici in interiorul cartierelor, incalzire de la sistemul public centralizat, curatenie stradala in cartiere pe bani de la primarie etc.. primaria sa plateasca despagubiri in toate cazurile unde primaria nu a asigurat infrastructura necesara, iar serviciile necesare sunt platite din banii locatarilor. De ce unii sa plateasca fara sa primeasca nimic in schimb?